zondag, december 3Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Doe mee aan Apeldoorn Photo!

Foto: Apeldoorn Photo

Iedere fotograaf, amateur of professional wil graag zijn/haar beelden tonen aan het publiek. Maar ook voor jouw workshop of expositie wil je graag de aandacht die het verdient. De inschrijving voor het festival 2021 van Apeldoorn Photo is geopend. Hiermee kun je onderdeel worden van het grootste fotofestival van Apeldoorn en omgeving. Het enige dat je hoeft te doen is het aanmeldformulier invullen voor 1 december. Dit formulier staat op de website apeldoorn.photo.

Festival in mei 2021
Het festival is van 15 mei tot en met 26 juni op verschillende locaties in Apeldoorn. “ We organiseren exposities maar zeker ook meer dan dat. Er worden verschillende workshops gegeven, er zijn meet-ups en nog veel meer” vertelt voorzitter Jeffrey de Grijs. “Ook denken we aan samenwerkingen met docenten, musea of galerieën. Dus ook zij kunnen zich inschrijven. Alles om een zo breed mogelijk publiek te bereiken met fotografie. Vanaf heden is de inschrijving voor geopend. Inschrijven kan tot 1 december via de website apeldoorn.photo.”

Eigen programmering
“Apeldoorn Photo wil regionaal het platform zijn om fotografisch werk onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Daarom ook een open inschrijving. We zijn echter ook bezig met een eigen programma. “We zijn in gesprek om exposities van bekende fotografen naar Apeldoorn te halen” geeft Jeffrey de Grijs aan, “Ik kan de plannen bekendmaken als we de afspraken rond hebben maar wij zijn er in ieder geval erg blij met deze exposities straks onderdeel uitmaken van het festival. Het zal zeker voor het grote publiek een reden zijn om ons festival te bezoeken.”

Doe mee
Om  mee te doen aan het festival zijn er een aantal uitgangspunten: Natuurlijk staat fotografie centraal in jouw activiteit en sluit het aan bij het thema ‘In de beperking toont zich de meester’. Jouw activiteit vindt plaats tussen 15 mei en 26 juni 2021 in de Gemeente Apeldoorn en je maakt gebruik van origineel, recent werk en eigen werk. De activiteit (of het resultaat) is voor een breed publiek toegankelijk en je bent zelf verantwoordelijk voor de bekostiging van de activiteit, alsook voor de locatie. Er is een beperkt budget beschikbaar om aanvullend activiteiten te financieren vanuit Apeldoorn Photo. Meedoen kan als fotograaf, museum, galerie, docent, workshopleider of liefhebber. Schrijf je in voor deelname via de website van Apeldoorn Photo. Daar vraag je met 2 klikken het formulier aan en kan jouw avontuur op weg naar het grootste fotografiefestival van de regio beginnen! Ga voor 1 december naar: apeldoorn.photo en geef je op.

Platform voor fotografie
Apeldoorn Photo is hèt overkoepelende platform voor alle fotografe activiteiten in Apeldoorn en omstreken. Er zijn namelijk verschillende initiatieven in Apeldoorn die fotografe als centraal thema hebben. De doelgroepen van deze initiatieven overlappen grotendeels en/of sluiten nauw aan. Door de activiteiten onder één naam aan te bieden is er meer overzicht en versterken we elkaar. Niet alleen voor de bezoekers en geïnteresseerden, maar ook organisatorisch. Vanuit Apeldoorn Photo worden alle activiteiten gebundeld. Zo presenteren we een constant cultuuraanbod in Apeldoorn en omgeving. Onder Apeldoorn Photo vallen o.a. het twee jaarlijkse festival, het Fotocafé en de Stadsfotograaf. Daarnaast is er een samenwerking met verschillende projecten van derden. Kijk voor de activiteiten  in de agenda op de website.