vrijdag, april 19Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De Tragiek van de Wonderdokter door toneelgroep Graficus

Foto: Joey Wagemans en Michaël Zwaaf door Fokke P. de Boer

Toneelgroep Graficus speelt zaterdag 9 november het stuk ‘De Tragiek van de Wonderdokter’ in Vestzaktheater de Walvis van GIGANT. Het toneelstuk waarvoor Aad van der Waal het script en de regie verzorgt begint om 20:00 uur. Kaarten kosten € 7,50 (vrienden en jongeren tot 18 jaar betalen € 5,-) en zijn te koop aan de balie van GIGANT en op www.gigant.nl.

Verhaal
Een toneelstuk over de tranen achter de lach, jaloezie en voorbarige conclusies. Johan en Thomas zijn lid van dezelfde toneelvereniging. Zij hebben het druk met de repetities voor het toneelstuk ‘De Wonderdokter’; een absurd toneelstuk waarin Jezus weer op aarde komt in het lichaam van de nogal naïeve Dokter Schaap die (zonder er zelf erg in te hebben) wonderen verricht. Vanwege de omvang van hun rol – Johan is zelfs gekozen voor de hoofdrol – hebben zij besloten om naast de gezamenlijke bijeenkomsten van hun vereniging elke week ook nog eens extra te repeteren met z’n tweeën. Dit gebeurt op donderdagavonden in het huis van Johans moeder. Aanvankelijk zijn dit prettige en productieve avonden maar langzaam veranderen er een aantal dingen en komt de samenwerking tussen de twee jongens onder druk te staan.

Monoloog door Eltjo Herder
Voorafgaand aan de Tragiek van de Wonderdokter speelt Eltjo Herder ‘Moordenaar’, een korte monoloog van Don Duyns, losjes gebaseerd op ‘De toekomst duurt lang’ van Louis Althusser. Althusser was een Frans filosoof die op 16 november 1980 zijn vrouw Hélène in nog altijd onduidelijke omstandigheden wurgde. Hij verklaarde dat hij geen herinnering aan de gebeurtenis had; hij zou hebben gehandeld in een vlaag van verstandsverbijstering

Vestzaktheater de Walvis
Sinds oktober programmeert GIGANT producties in Vestzaktheater de Walvis. De Tragiek van de Wonderdokter is al de derde voorstelling in dit theater. Programmeur Roeland Robert vertelt: “Bij de Jazzclub deden we het al: programma vormgeven samen met liefhebbers en dan ook veel aandacht geven aan lokaal/regionaal talent. Deze lijn trekken we door in ons Vestzaktheater de Walvis. Nog veel te weinig Apeldoorners kennen dit geheim in de ‘buik’ van GIGANT: een plek waar makers en publiek elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten. Voor maximaal 60 man publiek brengt GIGANT daar kleine producties van eigen bodem. Maar ook stellen we hier makers van hoog professioneel niveau aan u voor.”