zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De stoomfluit klinkt weer op de Veluwe

Het is de

Foto: Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

VSM gelukt, om haar reizigers ook deze zomer in het hoogseizoen op een veilige én verantwoorde manier een heerlijk dagje uit te bieden! Tot en met zondag 29 augustus juli klinkt de stoomfluit elke dag, behalve zaterdagen, weer over de Veluwe. Meereizen kan dagelijks vanuit het museumstation Beekbergen om 10:00u en 13:30u.

Het sein op staat weer op groen!

De VSM mag haar gasten weer ontvangen in de stoomtrein en in het stoomdepot in Beekbergen voor een onvergetelijk dagje uit. Wel is vooraf reserveren verplicht op de website www.stoomtrein.org .

In de trein en in het stoomdepot zijn de nodige maatregelen getroffen,  zoals de 1 ½ meter afstand houden, gescheiden looproutes, een doorgaande dienstregeling, maximale aantallen bezoekers, enzovoort.

Stap in de Veluwse stoomtrein
De nostalgische treinreis kan alleen in station Beekbergen begonnen worden voor reizigers met een vooraf-reservering. Als om 10:00u en 13:30u het vertreksein klinkt, zetten de stoker en de machinist hun machtige machine in beweging. De ochtendrit gaat naar Apeldoorn en Eerbeek en terug.

’s Middags rijdt de stoomtrein vanuit Beekbergen naar Dieren en terug. Op de stations en halte onderweg kan niet in- of uitgestapt worden. Met een rustig gangetje en met regelmatig fluiten bij overwegen, gaat de stoomtreinreis over de prachtige Veluwe. Dit seizoen is er als extra service voor elk gezelschap een gratis exemplaar van De StoomCourant.

Nog meer beleving in het stoomdepot
Aansluitend aan de treinrit is er de mogelijkheid om in Beekbergen het imposante stoomdepot te bezoeken. Daar treft u een imposante collectie stoom- en diesellocomotieven, een kolenkraan, waterkolommen, een draaischijf,  klassieke seinpalen, overwegbomen en nog veel meer. De machtige stoomlocomotief wordt losgekoppeld van de trein en rijdt het stoomdepot binnen om kolen te laden en water te nemen. Vanaf het terras van de stationsrestauratie hebben de bezoekers  een goed overzicht op de activiteiten in het stoomdepot onder het genot van een hapje en een drankje.

Genieten tijdens Summer-Night Express
In de loop van het hoogseizoen rijdt de VSM stoomtrein op woensdagavonden vanuit Beekbergen als de Summer-Night Express. Een sfeervolle rit waarbij de reizigers genieten van het voorbijtrekkende landschap in het zachte avondlicht. Voorafgaand aan de Summer-Night Express kan de reiziger de sfeer van vroegere tijden beleven in het imposante stoomdepot in Beekbergen. Ook voor de deze rit moet gereserveerd worden op www.stoomtrein.org

Reserveren en genieten maar
Reserveer nu voor een treinreis naar het verleden en boek uw zitplaatsen op www.stoomtrein.org

Om toch een leuk uitje aan te kunnen bieden, heeft de VSM dit bijzondere jaar de prijzen gereduceerd. De kosten voor de rit vanuit Beekbergen naar Dieren en weer terug zijn €15,00 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. In Beekbergen is voldoende gratis parkeergelegenheid. Op de VSM-website vindt u alle verdere informatie, inclusief de VSM-coronamaatregelen.