maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Cycle for Hope in Hoenderloo: één groot feest

Foto: Cycle for Hope

Op vrijdag en zaterdag hield Cycle for Hope rondom Hoenderloo bijzondere fietsevenementen: een MTB-marathon en verschillende Toertochten, volledig coronaproof. De bijna 200 deelnemers stapten niet alleen voor zichzelf op de pedalen, maar ook voor de cliënten van ggz-instelling De Hoop. Met hun deelname zamelden ze in totaal ruim € 100.000 in voor niet-gesubsidieerde hulp.

Vanaf Recreatiepark ’t Veluws Hof in Hoenderloo begonnen op vrijdag de eerste mountainbikers aan de MTB-marathon. Zij gingen de uitdaging aan om alleen of in estafette 24 uur te fietsen. Later sloten de bikkels aan die 12 of 6 uur wilden fietsen. Door de bossen was een pittig parcours uitgezet. Voor kinderen was er een eigen parcours.

Op 12 september waren er verschillende Toertochten dwars over de Veluwe. De afstanden waren van 50 tot 150 kilometer. Voor vrouwen die er graag samen op uit gaan was er een speciale Ladies Ride. Alle tochten werden natuurlijk coronaproof verreden.

Projectleider Michel van Rijswoud was tevreden met hoe alles verliep. “We hebben prachtige dagen gehad. Er waren geen ernstige ongevallen en we konden mooie routes aanbieden.” Hij was ook erg gelukkig met de opbrengst. “Op deze manier kunnen we mensen helpen die dat heel hard nodig hebben, mensen die worstelen met een verslaving of psychische problemen. Met het afzien van de deelnemers zien ze om naar cliënten en dragen ze bij aan bijvoorbeeld de inloophuizen van De Hoop, waar eenzame en dakloze mensen een veilige plek vinden.”