woensdag, november 29Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Cultuur bij je buur werft artiesten voor online editie

Foto: Gigant

Cultuur bij je buur, het jaarlijkse huiskamerfestival van Apeldoorn, is dit jaar toe aan haar achtste editie. Dit jaar vindt het festival op zaterdagmiddag 17 april online plaats. Omdat het nog niet op de oude, fysieke manier kan komt de organisatie met digitale huiskamers via Zoomsessies. “Dat komt het dichtst in de buurt van de traditionele huiskamerconcerten”, aldus Mari van Helvoort van Cultuur bij je buur.

Artiesten
Artiesten die een binding hebben met Apeldoorn zijn van harte welkom om zich in te schrijven op de website van Cultuur bij je buur. Ze kunnen daarna worden gevraagd door een inwoner die fungeert als gastheer/vrouw voor een Zoomsessie van een half uur op 17 april. Samen kunnen ze van tevoren uitgebreid oefenen met Zoom om beeld en geluid perfect af te stemmen. Ieder uiteraard vanuit z’n eigen huis. En indien nodig met wat hulp van de organisatie.

Digitale huiskamers
Op zaterdagmiddag 17 april zijn er diverse optredens waarbij bezoekers via Zoom gratis aanwezig kunnen zijn. Anders dan in een livestream kunnen publiek en artiest elkaar op deze manier wel zien en horen. De gastheer of -vrouw ontvangt het publiek (virtueel) en legt steeds de spelregels uit. We hopen met deze opzet het huiskamergevoel enigszins te kunnen benaderen. Iedereen blijft thuis maar is toch met elkaar verbonden. Voor koffie of thee moet je dit jaar wel zelf zorgen!

Aanmelden
Wil je meedoen met Cultuur bij je buur en ga je de uitdaging aan om via Zoom op te treden? Meld je dan vóór 22 maart aan op onze website www.cultuurbijjebuur.nl/ik-ben-artiest