zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Creatieve workshop speksteen op 20 juni

Foto: Barbara Pijnappel

Creatief met steen! Maak je eigen unieke beeldje bij een workshop speksteen bewerken! Beeldhouwster Barbara Pijnappel maakt 33 jaar beelden, waarbij ze werkt met klei, was, brons en steen en heeft veel geëxposeerd in binnen- en buitenland. Zij heeft een kleine beeldentuin-atelier-galerie aan de Fluitersweg 34 aan de rand van Apeldoorn-Noord en Wenum Wiesel, waar zij de laatste 16  jaar workshops speksteen bewerken + boetseren geeft.

Zaterdagmiddag 20 juni a.s. wordt een workshop speksteen met open inschrijving gehouden in Barb’s Beeldentuin-Atelier. Ervaring is niet nodig om je eigen unieke beeldje te maken. U kunt gebruik maken van professioneel gereedschap om deze zachte steen om te vormen tot een beeldje. Er is keus in het atelier uit diverse kleuren speksteen. Docente is Apeldoorns beeldhouwster Barbara Pijnappel, met meer dan 30 jaar ervaring in het maken van beelden in steen en brons. Inspiratie en creativiteit ontstaan vaak als vanzelf tijdens de workshop. Voorbeelden worden getoond en hoe je met het gereedschap en afwerkingsmaterialen omgaat.

Vanaf 1 juni 2020 kan Barb’s Beeldentuin-Atelier max. 6 pers. tegelijk een workshop geven. Met gebruik van mondmasker voor alle deelnemers, u krijgt deze en inclusief 1,5 meter afstand.

Verschillende benaderingen zijn mogelijk, figuratief en abstract. Een eigen idee uitwerken, mooie vormen in de steen maken of intuïtief werken. Bedenk dat het gaat om het maken van vormen en structuren.

De stukken speksteen zijn wat kleiner en zijn daarom ideaal om in een middag een beeldje van te maken. Het is niet hakken, daar is deze steensoort te zacht voor. Gewerkt wordt er aan tafels, liefst buiten in de tuin als het weer het toe laat, maar anders binnen.

De workshop is excl. een steen en incl. gebruik van professioneel gereedschap en afwerkmaterialen en duurt van 13.00-16.30 uur. Het lukt vrijwel iedereen in een middag een beeldje te maken. Er werden al veel mensen enthousiast en gingen na afloop met hun unieke zelf gemaakte beeldje naar huis.

Kosten: Contant € 40,- p.p. voor workshop + p.p. steen tussen € 7 – € 17,-

Er is geen mogelijkheid tot betaling middels PIN.

Barb’s Beeldentuin is een beetje een ‘wilde’ tuin, die diertjes vriendelijk is ingericht en beplant met verschillende heesters, bloemen, kruiden, fruitbomen + struiken. Er is een kleine vijver met kikkers. Info en aanmelden staan op www.barbsgallery.com