donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Concours Hippique op Paleis Het Loo

Foto: Paleis het Loo

Het voorterrein van Paleis Het Loo staat op zaterdag 21 september geheel in het teken van de eerste editie van Concours Hippique Apeldoorn. Dit mooie paardensportevenement komt voort uit de welbekende Apeldoornse Ruiter-en Menkampioenschappen.

Nieuw concept
De Apeldoornse Ruiter-en Menkampioenschappen werden voor het eerst georganiseerd in 1963 en vormen sindsdien ieder jaar een hoogtepunt op de kalender van een groot aantal ruiters en menners. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een nieuw concept op een nieuwe locatie met bijbehorende nieuwe naam, Concours Hippique Apeldoorn.

[the_ad id=”1645″]

Henri Kruitbosch voorzitter van de Apeldoornse Ruiterkampioenschappen: “Wij zijn enorm blij dat de prachtige traditie onder een nieuwe naam voortgezet wordt op de unieke locatie Paleis Het Loo. Paarden zijn onlosmakelijk verbonden aan het paleis en wij hopen met deze vernieuwingen een flinke impuls te kunnen geven aan dit typisch Apeldoorns evenement.”

Apeldoorns Kampioenschap
Concours Hippique Apeldoorn is opengesteld voor ruiters en menners die binnen en buiten de Gemeente Apeldoorn wonen. De in Apeldoorn woonachtige deelnemers strijden net als voorgaande jaren tegen elkaar om het Apeldoorns Kampioenschap. Nieuw op het programma is het verenigingskampioenschap waarbij de winnaar een mooi bedrag ontvangt voor de clubkas. Voor de allerjongste ruiters zijn er de zogeheten Bixie-rubrieken.

Fair op het Stallenplein
Gelijktijdig met het concours hippique wordt er op het Stallenplein een gezellige fair georganiseerd waar zowel paardenliefhebbers als niet-paardenliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Een bezoek aan de fair en de stallen is op 21 september gratis. Voor toegang tot de tuinen geldt het reguliere entreetarief.

Meer informatie: concourshippiqueapeldoorn.nl en paleishetloo.nl