vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Code ‘Feest’ voor vrijwilligers bij Stimenz

Foto: Stimenz

Op woensdag 19 juni was het zo ver en werden de vrijwilligers van Stimenz in het zonnetje gezet tijdens het ‘Stimenz Bijzonder Bedankt Festival’ op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Het KNMI gaf code geel, maar binnen in de hallen was het code ‘Feest’.  Dat betekende muziek, leuke activiteiten en natuurlijk lekker eten.

Centraal in het 5-jarig jubileum van Stimenz staan de vrijwilligers. Zonder de vele vrijwilligers zou de organisatie haar werk niet goed kunnen doen. Directeur/bestuurder Greet Bouman van Stimenz benadrukte het nog maar eens in haar welkomstwoorden. “Vrijwilligers zijn het goud van de samenleving. En vrijwilligerswerk vraagt nogal wat van jullie, mensen rekenen op jullie. Het is niet vrijblijvend en ik hoor en ik zie dat jullie betrokken zijn en dat met jullie inzet veel tot stand wordt gebracht.” Ze vroeg dan ook om een hartelijk applaus voor alle vrijwilligers en ook voor degenen die er niet bij konden zijn.

Daarna werd het festival geopend door wethouder Nathan Stukker met een feestelijke knal en gouden confetti, symbolisch voor het ‘goud van de samenleving’. Hij is er trots op dat in de gemeente Apeldoorn maar liefst 40% van de inwoners actief is als vrijwilliger. Ook heeft hij waardering voor het werk van Stimenz. De inzet van professionals en vrijwilligers is een sterke combinatie waar de gemeente “wel stiekem trots op is”, aldus de wethouder. Na de openingshandeling werden de bezoekers vermaakt met  muziek, met creatieve, sportieve en leuke kinderactiviteiten en natuurlijk lekker eten en drinken voor iedereen.

De vrijwilligers van Stimenz zijn er in alle soorten en maten: ze zijn onder andere betrokken bij: moestuinen, buurttuinen, speeltuinen, ontmoetingsplekken, kinderinstuif, meidenwerk en jongerencentra. Ze zetten zich in als: maatje, buurtbemiddelaar, seniorenvoorlichter, taalmaatje, docent en voor de Bestuurdersacademie, formulierenspreekuren en projecten als Hfftig, Home-Start, Opstap, Inhuis en Mobuur. Interesse in vrijwilligerswerk? Kijk voor informatie op www.stimenz.nl of op www.apeldoornpaktaan.nl