dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

CODA sluit Kinderboekenweekfeestaf met voorstelling André Kuipers

Foto: CODA (copyright ESA NASA)

Tijdens het Kinderboekenweekfeest op zaterdag 5 oktober reis je in CODA mee met onder andere Tosca Menten, Mathilda Masters, Lisa Boersen en Loes Riphagen. Het slot van deze middag (die in het teken staat van het thema ‘Reis mee’) wordt verzorgd door niemand minder dan André Kuipers. Hij is als ruimtevaarder écht de ruimte in gegaan en neemt je in zijn verhaal mee naar die bijzondere plek – de ruimte! De kaartverkoop start woensdag 11 september met een speciale online actie: 3+1 gratis. Deze actie loopt van 11 t/m 13 september, maar er is hiervoor een beperkt aantal kaarten beschikbaar en op = op. Natuurlijk zijn er ook losse kaarten te koop; deze kosten € 6,- per stuk.

Er is zaterdag 5 oktober tussen 12.15 en 17.00 uur van alles te doen, zien en beleven in CODA. Het thema is dit jaar Reis mee! – en wat een geweldig thema is dat! Want wie vindt reizen nou niet leuk – of dat nou echt op reis gaan is of in je fantasie de mooiste avonturen beleven…

We vertrekken 5 oktober stipt om 12.15 uur op de trappen in de museumzaal in CODA Museum met een te gekke opening door Tosca Menten en de uitreiking van het Apeldoorns Uiltje. Daarna gaat de reis verder in CODA Auditorium, CODA Bibliotheek en CODA Junior. We maken er een superleuke middag van met onder andere een Meet & Greet met Tosca Menten en met Lisa Boersen. Met bijzondere workshops door Mathilda Masters en Loes Riphagen. Met tal van activiteiten zoals een vervoermiddel van karton of in 3D maken, (leren) vloggen over jouw reis door CODA, het mysterie van de escapekist ontrafelen, je paspoort vullen met reisstempels en handtekeningen, op reis gaan in een virtuele wereld en nog veel, veel meer.

We sluiten de middag op een spectaculaire manier af: Andre Kuipers neemt je in zijn verhaal mee naar de ruimte. Hoor van een échte astronaut hoe het is om astronaut te worden én te zijn! Van de voorbereidingen en trainingen tot de lancering, het wonen en werken in de ruimte, het adembenemende uitzicht, de risico’s van het vak, de landing en het herstel na de missie – André Kuipers vertelt je deze middag echt alles!

Het programmaboekje is vanaf 9 september te downloaden via www.coda-apeldoorn.nl/feest. Op vertoon van je toegangskaart kun je vanaf 14 september een gedrukt exemplaar afhalen bij de balie in CODA Museum (één boekje per actiekaart en zolang de voorraad strekt).