zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

CODA Museum, Archief, Winkel, Café en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vanaf 1 juni weer open!

CODA Museum, Archief, Winkel, Café en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch openen met aantal beperkingen de deuren op maandag 1 juni, tweede pinksterdag. De tentoonstellingen Animalia en The Future is Female worden verlengd tot en met respectievelijk 30 augustus en 13 september. Alles is studie, een bloemlezing uit het archief van Onno Boekhoudt, is van 1 juni tot en met 25 oktober te zien. CODA Archief en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch zijn op afspraak geopend.

CODA directeur Carin Reinders: “Stap voor stap heropenen wij ons cultuurhuis. Ik ben blij dat we na CODA Bibliotheek nu ook weer bezoekers mogen ontvangen in CODA Archief, Museum, Winkel, Café en in Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch. Vorig jaar openden we met Pinksteren onder grote belangstelling de tentoonstelling CODA Paper Art en kort daarop werd onze nieuwe entree geopend. Nu heropenen we CODA Archief, Museum, Winkel, Café en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch; een bijzonder moment met weliswaar een aantal beperkingen, maar gevoelsmatig eveneens groots van formaat. We hebben onze bezoekers immers zeer gemist!”

CODA volgt bij de openstelling van CODA Archief, Museum, Winkel, Café en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch de regels van de betreffende landelijke protocollen. Dat betekent dat CODA met een aantal beperkingen te maken heeft. Zo geldt dat CODA Archief en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch alleen op afspraak toegankelijk zijn. Voor CODA Museum moet vooraf online een kaartje gekocht worden en zijn in het museum maximaal 30 personen tegelijk toegestaan. Daarnaast is er een eenrichtingsroute aangelegd en blijft anderhalve meter afstand maatgevend. Museumtickets zijn te koop via www.coda-apeldoorn.nl/tickets. Ook houders van de Museumkaart, een CODA pas of CJP pas dienen vooraf een kaartje te reserveren. Voor een plek op het terras van CODA Café is reserveren niet noodzakelijk maar zit je liever binnen, dan is het reserveren van een tafel via www.coda-apeldoorn.nl/cafe verplicht.

Groepsrondleidingen, -arrangementen of -activiteiten zijn vooralsnog nog niet mogelijk. Wel hebben gezelschappen met meer dan één persoon uit hetzelfde huishouden toegang tot CODA Museum. De CODA medewerkers volgen de richtlijnen van het RIVM en de landelijke protocollen. Een overzicht van alle richtlijnen, maatregelen en aanvullende (praktische) informatie is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/stapvoorstap.

Online inspiratie en DIY voor thuis
Ook online vinden bezoekers informatie en inspiratie uit CODA Bibliotheek, Museum en Archief. Met boekentips en e-books, met verhalen over bijzondere werken uit de collectie en tentoonstellingen, met workshops voor thuis en met verhalen over het Apeldoorn van vroeger. Ontdek het op www.coda-apeldoorn.nl/cultuurthuis.