maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Centrale rol voor ‘helden’ tijdens Nacht van Apeldoorn

Welgelegenbrug by night
Welgelegenbrug by night
Foto: Pixabay

Op vrijdag 31 mei aanstaande organiseert de Apeldoornse centrumhoreca opnieuw de Nacht van Apeldoorn. Dit jaar wordt daar in samenwerking met wielervereniging De Adelaar een spectaculaire wielerronde aan toegevoegd. Zowel bij het wielrennen als op het podium spelen ‘helden van weleer’ een centrale rol. Zo rijden grote namen als Michael Boogerd en Gert Jakobs hun ronden in de oud-prof wedstrijd, klinken de Motown hits door de Kapelstraat en vertolkt ‘Valentine’s Tribute to Queen’ op het Leienplein de hits van Queen op onnavolgbare wijze.

Verwacht niet de zoveelste Queen Tribute met een man in een gele jas met plaksnor. Waar de meeste tribute bands Queen naspelen zoals zij live klonken hoor je deze avond de muziek van Queen zoals het op CD staat. Inclusief de door Valentine zelf opgenomen koortjes die zo karakteristiek het Queen geluid vormen. De bandleden van Valentine’s tribute to Queen hebben hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend. De afwisseling in zang tussen Robby Valentine en Maria Catharina en het perfect naspelen van de mooiste Queen nummers is een ervaring die je niet mag missen.

Het podiumprogramma in de stad start om 16:00 uur. Tussen 17:00 en 20:00 rijden bekende oud profs achter de derny’s hun ronden over het centrumparcours waarvan start en finish naast het Leienplein ligt. Met de wielerkoers wordt de aftrap gegeven voor een bruisende en gezellige nacht in Apeldoorn die tot in de kleine uurtjes door gaat op diverse podia op de horecapleinen.

De toegang tot alle activiteiten is gratis. Voor het complete programma kijk je op www.apeldoorn-binnenstad.nl/nacht-van-apeldoorn