zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Brandweer Logistieke Eenheid zoekt nieuwe collega’s!

brandweerslangen
Foto Pixabay

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continue nieuwe mensen nodig. De Logistieke Eenheid (West) kan bijvoorbeeld nieuwe mensen gebruiken.

Heb jij affiniteit met teamwork, veiligheid en houd je wel van een uitdaging? Ben je een man of vrouw  tussen de 18-50 jaar, ben je bij voorkeur ook overdag beschikbaar, kun je binnen 10 minuten na alarmering op de kazerne zijn en heb je rijbewijs B (C is een pré)? Meld je dan bij de Logistieke Eenheid West! Wij zoeken ook mensen die (eventueel) alleen overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan is een nieuwe uitdaging bij de brandweer ook mogelijk en ben je van harte welkom!

Benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan op dinsdag 18 september naar de informatieavond bij de brandweerpost  aan de Saba 6 in Apeldoorn.  Je wordt vanaf 19.30 uur ontvangen. Vervolgens is er een korte introductie en is er alle tijd om al je vragen te stellen aan de aanwezige brandweermensen.

Betaalde uitdaging
Als brandweervrijwilliger van de Logistieke Eenheid  word je niet ingezet bij de daadwerkelijke hulpverlening , maar komt bijvoorbeeld in actie  indien er groot watertransport ingezet wordt, als de ademluchtcontainer opgeroepen wordt of als de collega’s in het veld tijdens een langdurige inzet moeten worden voorzien van iets te eten of drinken. De interne opleiding is hierop uiteraard aangepast (je wordt niet opgeleid tot volledig inzetbare/repressieve brandweer collega. Mocht dit wel je ambitie zijn dan kun je dat uiteraard ook kenbaar maken, want de brandweer kan alle hulp gebruiken en heeft constant nieuwe mensen nodig. Voor de uren voor scholing, oefeningen en uitrukken ontvang je  een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

De vrijwilligers van de Logistieke Eenheid van de brandweer combineren hun dagelijkse werk met het werk voor de brandweer. In geval van een melding komen zij naar de post  om uit te rukken en de brandweercollega’s  op de incidentlocatie te bevoorraden, te helpen en te ontzorgen.  Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij jou nodig!

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren.
Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in directe omgeving van Saba 6 Apeldoorn woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom op 18 september.

Kom naar de inloopavond
Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan op dinsdagavond 18 september om 19.30 uur naar de brandweerkazerne aan de Saba 6 te Apeldoorn. Je toekomstige collega’s verheugen zich op jouw komst  en staan klaar om een en ander te demonstreren en om al je vragen te beantwoorden.

Mogelijk ben je wel geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid naar de informatieavond te komen. Neem dan ook contact op via wervinlogistiekwest@vnog.nl en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op. Kijk ook voor informatie op www.logistiekeeenheidbrandweer.nl

Ook andere brandweerposten op de Veluwe kunnen nieuw talent gebruiken. Kijk op www.bijdebrandweer.nl om welke posten het gaat.