vrijdag, september 29Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Bouw 42 appartementen Ons Huis in ’t Podium gestart

Foto: Woningcorporatie Ons Huis Apeldoorn

Woningcorporatie Ons Huis Apeldoorn is gestart met de bouw van 42 energiezuinige appartementen in nieuwbouwwijk ’t Podium. De appartementen komen in 2 gebouwen op de plek waar eerder het tijdelijke winkelcentrum Anklaar stond. Alle woningen worden aangeboden met een sociale huurprijs. De bouw van de woningen is hard nodig om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar sociale huurwoningen in Apeldoorn.

‘t Podium is een woonwijk in de Apeldoornse wijk Zevenhuizen. De 2 appartementengebouwen krijgen dezelfde uitstraling als de gebouwen die er al staan. Naar verwachting worden ze eind 2022 opgeleverd. Ter Steege Bouw tekende voor de realisatie van de gebouwen.

Groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen in gemengde wijken
De vraag naar betaalbare huurwoningen groeit. Om hieraan tegemoet te komen, zet Ons Huis zich, samen met de andere Apeldoornse woningcorporaties, in voor de nieuwbouw van sociale huurwoningen. De komende drie jaar bouwen ze samen 500 extra huurwoningen. Naast de 42 appartementen gaat Ons Huis ook nog 43 eengezinswoningen bouwen in ’t Podium. In de wijk ontstaat daarmee de gewenste veerkrachtige buurt voor verschillende doelgroepen. In plan De Wingerd in Zuidbroek bouwt de corporatie op dit moment 34 woningen. Ook deze woningen zijn divers, energiezuinig en krijgen een sociale huurprijs.

De woningen worden aangeboden via Woonkeus
De woningen worden straks via Woonkeus Stedendriehoek te huur aangeboden. Om in aanmerking te komen voor één van de huurwoningen moeten geïnteresseerden ingeschreven staan als woningzoekende bij Woonkeus Stedendriehoek.