maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Binnenstad van Apeldoorn heeft een nieuw festival

Foto: Maaiveld festival

Op 15 en 16 mei 2020 vindt er een nieuw tweedaags festival plaats in Apeldoorn: Maaiveld. Bij Maaiveld festival vormen muziek en kunst de rode draad. Ruim 25 shows, voorstellingen en curiosa op onderscheidende locaties in de binnenstad, verdeeld over vrijdagavond en zaterdag. Met (inter)nationale en lokale artiesten, die werken vanuit spannende combinaties tussen muziek, dans, theater, techniek en meer.

Gratis toegankelijk festival
Het festivalhart op en rond het Stationsplein van Apeldoorn is gratis toegankelijk. Met spraakmakende liveshows van o.a. Diggy Dex en HAEVN, vuurspuwende muziekmachines, unieke belevenissen en diverse grote en kleinere optredens van gevestigde namen, nieuwe makers en lokale gezelschappen, is er van alles te beleven voor alle leeftijden en liefhebberijen.

Verhalende en onderscheidende locaties
Laat je verrassen door theater, dans, acrobatiek, installatie- en lichtkunst op de sfeervolle locaties die voor het festival zijn geselecteerd. Er is bewust gekozen voor verhalende en onderscheidende locaties, zoals de Oude Nettenfabriek, Royal Talens en Ketelhuis. Plekken waar stadshistorie, erfgoed, verbinding en cultuurbeleving samen komen in een unieke festivalervaring.

Divers programma
Vrijdagavond wordt de grasmaaiermotor direct vol aangetrokken, met diverse optredens op het Stationsplein. Daar zie je op de main stage bijvoorbeeld Diggy Dex, die samen met een 40-koppige bezetting van Jeugdorkest Nederland een unieke show zal neerzetten. Zorg echter dat je wenkbrauwen goed beschermd zijn, want naast de main stage knalt het grote ballen vuur, wanneer Symphony of Fire de muzikale machines aantrapt. Maar je kunt die avond ook een compleet nieuwe wereld betreden in de Oude Nettenfabriek, waar Boris Acket een speciaal voor Maaiveld ontwikkelde kunstinstallatie toont en waar je wordt ondergedompeld in licht en sounds.

Ook op zaterdag is er geen ontkomen aan; overal knettert en knalt het als een oude dorsmachine. Met muziekoptredens van o.a. songsmid broeder Dieleman, de theateracrobatiek van Boost Producties, het unieke totaaltheater van Duda Paiva Company en een overrompelende cross-over voorstelling van Ikarai. Ook kan er worden genoten van de woordkunsten van Wordbites en Mensen Zeggen Dingen en zijn er optredens op de routes tussen locaties van o.a. Arnhemse Meisjes.

Het slotconcert op het Stationsplein is van de populaire dreampopband HAEVN, die zich ook laat begeleiden door de jonge talenten van Jeugdorkest Nederland.

Maaiveld wordt georganiseerd door een coalitie van cultuurpartners in Apeldoorn: CODA, GIGANT, Orpheus, orkest de ereprijs en NJON. Binnenkort maakt de organisatie nog meer programma’s en locaties bekend. De website www.maaiveldfestival.nl biedt alle actuele informatie.