dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Beeldend kunstenaars zetten hun deuren wagenwijd open

Foto: Stichting Ateliers Apeldoorn

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei 2023 is het weer zover: het weekend van de Open Atelierroute in Apeldoorn. 26 professionele kunstenaars openen de deuren van hun atelier. Wie een kijkje wil nemen, is beide dagen van harte welkom tussen 11 en 17 uur.

De Open Atelierroute is al jaren een beproefd concept, zonder vaste route. Iedere bezoeker kiest zelf welke ateliers bezocht worden. Voor de één de kunstenaars die het meeste aanspreken; de ander kiest juist onbekende kunstenaars. Weer een ander zal een praktische fietsroute maken, om zoveel mogelijk adressen te bezoeken. Het kan allemaal. <vervolg>

Brochure met plattegrond
Een overzicht van de te bezoeken locaties is te vinden in een speciaal boekje, dat kosteloos verkrijgbaar is bij o.a. Crea-Art (Brinklaan), CODA (Vosselmanstraat), Nawijn en Polak (Marktplein) en bij de deelnemende kunstenaars. In het boekje zit ook een handige plattegrond. Die plattegrond is ook in te zien op de website van Ateliers Apeldoorn: https://www.ateliersapeldoorn.nl/open-ateliers/

Ook nog Teresiakerk en Theehuis Berg & Bos
Van vrijdag 12 t/m zondag 14 mei (11-17 uur) is bovendien de groepstentoonstelling van kunstenaars nog te zien, op twee locaties. De Teresiakerk (Haagwinde 91) is een ware kunsttempel, met werken van deels dezelfde en deels andere Apeldoornse kunstenaars. In het Theehuis van Stadspark Berg & Bos is een kleinere verzameling kunstwerken te bewonderen.

De ‘boomkroonjuwelen’ in het park – een initiatief van de gemeente – van kunstenaars Iris Burghout en Ferry Staverman zijn vanaf donderdag 11 mei al te bewonderen. Meer van hún kunstwerken zijn te zien in het andere deel van het Theehuis: https://www.uitinapeldoorn.nl/boomkroonjuwelen. Met de audiotour (gratis in de Apeldoorn Stories app) gaan natuur en cultuur naadloos in elkaar over.

Stichting Ateliers Apeldoorn
De Open Atelierroute is een initiatief van Stichting Ateliers Apeldoorn, een kunstenaars­collectief van zo’n 30 professionele kunstenaars in de gemeente Apeldoorn. Aan de Open Ateliers doen zowel deelnemers van de stichting mee als kunstenaar die dat (nog) niet zijn.