woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Audiotour Het Apeldoornsche Bosch nu gratis in drie talen beschikbaar in de Apeldoorn Stories-app

Foto: Wikipedia

De audiotour “Het Apeldoornsche Bosch” is nu, naast de audiotour “Beladen geschiedenis”, gratis beschikbaar in drie talen via de Apeldoorn Stories-app. Beide tours, ontwikkeld door CODA en Stichting Apeldoornsche Bosch, in samenwerking met Apeldoorn Partners en internetbureau MAX, behandelen historische wandelroutes en zijn nu op één platform te vinden. De app, waarin ook andere historische wandelroutes in Apeldoorn, de Canadian Walk en Victory Walk te vinden zijn, is gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

De audiotour “Het Apeldoornsche Bosch” werd voor het eerst gelanceerd in 2018 en biedt een fascinerende wandelroute over het terrein van ‘s Heeren Loo Groot Schuylenburg, waar tussen 1909 en 1943 de Joods-psychiatrische instelling Het Apeldoornsche Bosch was gevestigd. De wandeling kan gestart worden vanaf Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch aan de Fuldauerlaan of Brasserie De Zon aan de Regenboogbrink. De audiotour is beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels en gratis te downloaden in de Apeldoorn Stories-app.

Over Het Apeldoornsche Bosch
Het Apeldoornsche Bosch werd in 1909 opgericht als een Joods-psychiatrische inrichting en groeide snel uit tot een bloeiende instelling. In 1943 werd het op brute wijze ontruimd door de bezetter, en patiënten en personeel werden op transport gesteld naar Auschwitz. Niemand keerde terug.

Over het project Beladen geschiedenis
Met het project “Beladen geschiedenis: licht op de schaduwkant” maakt CODA samen met Stichting Apeldoornsche Bosch de zwarte bladzijden uit de periode 1940-1945 en de daarbij behorende plekken in en om Apeldoorn zichtbaar. De website www.beladengeschiedenis-apeldoorn.nl, het routeboekje en de audiotours zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels en maken deel uit van een reeks Apeldoornse websites die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog.