donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apenstreken op de werkvloer herkennen

Foto: Apenheul

Deze zomer verzorgt trainingsbureau Apemanagement een aantal Summer Classes in Apenheul over het gedrag van mensen in organisaties. De apen uit het Apeldoornse dierenpark zijn de inspiratiebron voor deze workshops: zij houden de deelnemers een spiegel voor als het gaat om samenwerken, leiderschap, zelfsturing, communicatie en teamvorming.

Met apengedrag als voorbeeld en een wetenschappelijke onderbouwing inspireert Apemanagement de deelnemers van de Summer Classes over verschillende organisatiethema’s. Voorbeelden zijn zelfsturende teams, veranderprocessen, apenstreken op de werkvloer en vaardigheden om gedrag te signaleren en observeren. Trainer Sarah Mutsaers vertelt: “Tijdens de classes delen we onze kennis uit organisaties, de biologie en onderzoek. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de apen. Deelnemers kunnen de kunst van het samenwerken of effectief communiceren dus meteen afkijken bij de apen. En die opgedane kennis is na de vakantieperiode meteen toepasbaar op de werkvloer.”

Apen als inspiratiebron
Er zijn drie verschillende Summer Classes. Tijdens de workshop ‘zelfsturing op de apenrots’ op 25 juli ontdekken deelnemers wat ze van apen kunnen leren als het gaat om organisatieveranderingen en de transitie naar zelfsturing. De workshop ‘Apenstreken op de werkvloer’ op 8 augustus gaat over gedrag in organisaties en de overeenkomsten die er op dit gebied met apen zijn. De laatste workshop ‘Objectief observeren’ op 22 augustus biedt praktische handvatten om gedrag in organisaties en op schoolpleinen te observeren, om dit effectief te kunnen beïnvloeden.

Aanmelden
Alle Summer Classes starten om 9.00 uur (inloop vanaf 8.30 uur). Onderdeel van de workshop is een bezoek aan de apen om hun gedrag te observeren. Van 12.00 tot 13.00 uur wordt de workshop afgerond en is er een gezamenlijke lunch. Na afloop mogen deelnemers op eigen gelegenheid genieten van de apen in Apenheul. De kosten bedragen € 195,- p.p. exclusief BTW. Meer informatie over de Summer Classes en aanmelden is te vinden op: www.webshop-apemanagement.nl