zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apenheul gaat op maandag 18 mei weer open!

Foto: Apenheul

Apenheul is blij om te melden dat het park op 18 mei weer open gaat. Het park ziet er prachtig uit in deze tijd van het jaar, alles groeit en bloeit en het is dé tijd van veel jonge dieren. Samen met branchegenoten (Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen) is het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Hierin staan garanties over informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand  tussen huishoudens.

Voor de officiële opening van maandag 18 mei vinden er deze week in afstemming met de veiligheidsregio nog een aantal testdagen plaats, voor onder andere eigen medewerkers en familie. Directeur Roel Welsing: “De medewerkers van Apenheul hebben de afgelopen weken hard gewerkt om een uitje naar Apenheul op een leuke én veilige manier mogelijk te maken. Zo kunnen onze gasten genieten van een ontspannen dag uit tussen de apen en het groen. We hebben het afgelopen jaar een nieuw gebied ingericht waar we trots op zijn en we kunnen niet wachten dit te laten zien aan onze eerste gasten. De officiële opening van dit unieke gebied vindt nog op een later moment plaats”.

Uitsluitend online ticket verkoop en vooraf reserveren van een tijdslot ticket
Apenheul gaat gefaseerd open. Dit gebeurt op aangepaste wijze en in eerste instantie met een beperkt aantal gasten. Vanaf eind deze week kunnen mensen een kaartje kopen op onze website. De eerste drie dagen zijn er alleen kaarten voor seizoenkaarthouders en Vrienden van Apenheul beschikbaar. Vanaf donderdag 21 mei kan iedereen met een gereserveerde toegangskaart het park bezoeken. Alle gasten (dus ook seizoenkaarthouders of mensen die al een toegangskaart hebben) moeten een online reservering en/of aankoop doen. Mensen reserveren voor een dag én een tijdslot. Dit is nodig om een optimale spreiding aan te brengen in het park. Speciaal voor seizoenkaarthouders en Vrienden van Apenheul gaat Apenheul iedere dag exclusief een half uurtje eerder open. Directeur Roel Welsing; “De komende weken gaan we samen met onze bezoekers ontdekken hoeveel mensen we op een dag aankunnen. We verwachten dat dit op drukke dagen ergens tussen een derde en de helft van het normale aantal zal uitkomen. Voor bezoekers alleen maar heel fijn natuurlijk, want een dagje Apenheul wordt daarmee extra bijzonder.”

Hoe ziet een bezoek aan Apenheul eruit?
Bijna alle apensoorten blijven zichtbaar voor de gasten. Wel zijn er een aantal doorloopgebieden met loslopende apen gesloten om zo de veiligheid van mens en dier te waarborgen. De apen zijn in dit geval dan vaak zichtbaar via uitzichtpunten. Daarnaast hanteert Apenheul een eenrichtingsroute en is het park voorzien van heldere informatie rondom de regels zoals afstand houden en hygiëne.  Tenslotte vraagt Apenheul haar bezoekers zoveel mogelijk met het eigen vervoer te komen, zodat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van het openbaar vervoer.