maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoornse hulporganisaties zoeken werk-/opslagruimte

Foto: Stichting Derde Hands

Derde Hands is met spoed op zoek naar een ander onderkomen om de werkzaamheden voort te zetten. Binnenkort moeten ze het in bruikleen gegeven gemeentepand verlaten. De 15 vrijwilligers willen graag doorgaan met hun werk maar kan dit niet zonder passende ruimte.

Het doel van stichting Derde Hands is om in de ruimste zin van het woord kleinschalige, materiële hulp te bieden aan projecten in ontwikkelingslanden, ongeacht geloof of politieke overtuiging.

De WHOE en stichting Derde Hands zoeken ruimte waar alle WHOE vrijwilligers gezamenlijk hun werkzaamheden kunnen verrichten. Nu vindt dit op twee locaties plaats wat niet erg efficiënt is. De ca. 80 vrijwilligers willen daarom graag met elkaar en bij elkaar werken.

Stichting WHOE en Derde Hands zijn beiden werkzaam op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.  Derde Hands bereikt daarmee mensen in alle werelddelen, WHOE voornamelijk in Oost Europa.

Gezamenlijk zijn ze op zoek naar een werk/opslagruimte van ca. 300m² voor Derde Hands en voor WHOE een grotere ruimte  500 – 1000m². Het liefst gaan beide Apeldoornse stichtingen om economische redenen samen onder één dak. Overigens blijven zij verder autonoom bezig met hun werkzaamheden.

Belangrijke bijkomende wensen zijn gericht op het comfort van onze meestal wat oudere vrijwilligers: water, licht, warmte, sanitair en een goede parkeergelegenheid voor grote vrachtwagens; dit alles binnen Apeldoorn.

Heeft u een tip? Bel ons op 055 541 72 39 of 06  54 95 06 97.

Derde Hands voert noodgedwongen een totale  innamestop in, op maandagmiddag 17 december en woensdagochtend 19 december 2018 kunt u voor het laatst uw goederen afleveren op de Imkersplaats 38 A’doorn. Daarna zijn voorlopig  collega-organisaties bereid om de door u voor het goede doel bestemde goederen in ontvangst te nemen ten bate van hun eigen activiteiten. (uitgifte van goederen gaat door tot nader order).

Uw goederen kunt u daarna  voorlopig bezorgen bij onze Apeldoornse collega’s

WHOE, op dinsdagen tussen 13.30 en 16.00 uur, Prinsenweide 14,  www.whoe.nl

Terre des Hommes, ma/vr 09.30 – 17.00 uur en za. 10.00 – 16.00 uur, Schubertplein 24, https://www.terredeshommes.nl/winkels/apeldoorn

Kijkt u ook eens op de website van www.mondial-apeldoorn.nl Mondial, het Apeldoornse platform voor ontwikkelingssamenwerking met een dertigtal aangesloten stichtingen. U zult dan ontdekken dat er vanuit Apeldoorn heel veel vrijwilligerswerk gedaan wordt voor medemensen over de hele wereld. De genoemde stichtingen in dit artikel zijn aangesloten bij Mondial.