maandag, december 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoornse atleten winnen Brons op WK vechtsport in China

Foto: He Yong Gan

Van 14 tot en met 18 juni was er in Emeishan China het Wereldkampioenschap Kung Fu en Tai Chi 2019. Apeldoorners Laura Bonthuis en Douwe Geluk kwamen uit voor het Nederlandse team en beiden wonnen ze een bronzen medaille.

De selectie van de atleten voor het Nederlands team werd gedaan door de FOG Federatie Oosterse Gevechtskunsten ism NOC NSF. Laura Bonthuis en Douwe Geluk werden geselecteerd op basis van hun goede prestaties op nationale en internationale wedstrijden.

Na hun toetreding tot het Nederlands team konden de voorbereidingen voor de reis naar het WK in Emeishan beginnen. Hard trainen doen Laura Bonthuis en Douwe Geluk op doorlopende basis bij Shaolin Kung Fu school ‘He Yong Gan’ te Apeldoorn en ze schakelden een extra tandje erbij voor het WK in China natuurlijk.

Meer dan 5000 atleten van over de hele wereld deden mee binnen de onderdelen: Vorm, Wapens, Tweegevechten, Tai Chi Chuan en full contact Chinees Kickboksen ofwel het Sanda.  Dit WK werd georganiseerd door de IWUF International Wu Shu Federation waarbij professionaliteit hoog in het vaandel staat.

Laura Bonthuis won sterk de 3de plaats brons in de dubbele wapen divisie, met de Chen stijl Tai Chi werd ze 4de. Douwe Geluk pakte met de Chen stijl 24 waaier vorm het brons en met het Shaolin Kung Fu een 6de plaats. Beiden ontvingen een prachtige medaille en certificaat als getuigschrift van deelname. Vol trots vertrokken Laura en Douwe weer terug naar Nederland waar ze zich nu al klaarmaken voor de volgende wedstrijden.