maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Afscheid Paula Donswijk van de gemeenteraad van Apeldoorn

Foto: Renée Krijgsman

Op 14 februari 2019 neemt Paula Donswijk afscheid van de gemeenteraad van Apeldoorn. Paula is vanaf 2007, namens D66 Apeldoorn, gemeenteraadslid en was al die tijd, tot januari 2018, fractievoorzitter.

Eind januari 2018 werd Paula getroffen door een herseninfarct en na een intensieve periode is ze nagenoeg weer hersteld. De afgelopen periode heeft echter een dusdanige impact gehad dat Paula, met pijn in het hart, afscheid neemt

Vanuit de partij is het moeilijk om de juiste woorden te vinden voor dit afscheid. De aanwezigheid van Paula in de raad en in de fractie kenmerken zich door gedrevenheid. Gedrevenheid om Apeldoorn mooier te maken en op collegiaal niveau om altijd beter te worden. Het is niet snel ‘goed genoeg’.

Paula was, als voorzitter van de grootste partij D66 in de raadsperiode 2014- 2018, vice-raadsvoorzitter. In die rol zat Paula in haar element als verbinder tussen raad en college en tussen raadsfracties. In haar periode is inhoudelijk veel bereikt en is bestuurlijk gedoe voorkomen. Als vice-raadsvoorzitter is dat een groot compliment omdat het in de Apeldoornse raad altijd gaat om Apeldoorn en niet om het pluche.

Met het afscheid van Paula verliezen we een zeer gewaardeerd volksvertegenwoordiger van D66. Door D66 Apeldoorn zal op een ander moment afscheid worden genomen van Paula als voormalig fractievoorzitter.