woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Aansluiting gemeente Apeldoorn bij Pact voor de Ouderenzorg

Het CDA Apeldoorn wil dat de gemeente Apeldoorn zich – net als vele andere gemeenten – aansluit bij het Pact voor de Ouderenzorg. Raadslid Jose Bonenberg roept het college van burgemeester en wethouders op dat zo snel mogelijk te doen. 

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft met veel organisaties het Pact voor de Ouderenzorg opgesteld en ondertekend. Dit initiatief heeft onder andere tot doel om samen eenzaamheid te signaleren en te doorbreken, goede zorg en ondersteuning thuis te organiseren en de kwaliteit van verpleeghuiszorg te verbeteren. Inmiddels is het een grote maatschappelijke beweging die bij wil dragen aan de zorg voor onze ouderen.

Het CDA Apeldoorn is groot voorstander van dit initiatief. Wij geloven in een samenleving waarin ouderen zich gezien en gewaardeerd worden. Een samenleving waarin zij goede zorg en liefdevolle aandacht krijgen, gewaardeerd worden om wie ze zijn en waarin zij kunnen blijven meedoen.

Op 11 oktober was het CDA Apeldoorn aanwezig bij de Parade – Pact voor de Ouderzorg en heeft geconcludeerd dat de gemeente Apeldoorn nog niet bij het pact is aangesloten. Wij zien graag dat dat wel gebeurd.