maandag, december 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

40 cliënten van ’s Heeren Loo verhuizen naar woonlocatie Het Kristal

Foto: ’s Heeren Loo

Vandaag, donderdag 16 juni 2022, verhuizen de eerste cliënten naar Het Kristal, een mooie woonvoorziening van woningcorporatie De Woonmensen in de wijk Zuidbroek in Apeldoorn. In februari 2022 heeft ’s Heeren Loo het huurcontract getekend. Na een aantal verbouwingen zijn de studio’s gereed voor de cliënten van ’s Heeren Loo.

Dat ze er zin in hebben blijkt uit het enthousiasme en de gezonde spanning op dé dag van de verhuizing. ‘Eindelijk’, zeggen alle nieuwe bewoners.

‘Natuurlijk is het ook spannend, maar de afgelopen maanden heeft iedereen hard gewerkt om van deze studio’s een thuis te maken voor de cliënten’, benoemt Soraya Aggenbach-Broekhuis, manager zorg bij ’s Heeren Loo.

Nieuwe kansen voor ’s Heeren Loo
’s Heeren Loo heeft de huur van de studio’s overgenomen van KleinGeluk. Deze organisatie heeft de afgelopen jaren in Het Kristal zorg geboden aan mensen met dementie. Waar de opzet van het gebouw voor deze doelgroep niet meer passend was, zijn de studio’s juist uitermate geschikt voor de cliëntgroep van ’s Heeren Loo.

‘Het is mooi dat wij deze studio’s van KleinGeluk hebben kunnen overnemen’, zegt Bas Jansen, regiodirecteur ’s Heeren Loo regio Apeldoorn. ‘We hebben 26 woonplekken gecreëerd voor cliënten die begeleid willen wonen en 14 studio’s voor cliënten die een woontrainingsvraag hebben. Een aantal woningen van ’s Heeren Loo is in de afgelopen jaren verouderd en voldeden niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd. Cliënten van die locaties verhuizen naar het Kristal en krijgen daarmee een mooie eigen studio én meer wooncomfort.’

Bert Blaauw, bestuurder van KleinGeluk, is blij dat de locatie behouden blijft voor de zorg. ‘Het gaat uiteindelijk niet om het naambordje dat aan de gevel hangt, maar vooral dat er weer bewoners gebruik maken van dit mooie pand en de voorzieningen: een goed voorbeeld van lokale samenwerking.’

Officiële opening
Begin juli verhuizen de laatste 14 cliënten. ‘Als iedereen gewend is, willen we graag nog een officiële feestelijke opening organiseren’, vertelt Soraya.