maandag, december 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

10 oktober 2020: Intercontinental Ensemble bbij Beekbergen Klassiek

Foto: Stichting Beekbergen Klassiek

De Coronamaatregelen beperken het aantal plaatsen in de Oude Kerk in Beekbergen aanzienlijk. Wij hebben gezocht naar een oplossing om zoveel mogelijk gasten/donateurs van het concert te kunnen laten genieten. Het Intercontinental Ensemble verzorgt daarom in plaats van één concert nu twee concerten, voorafgegaan door een voorprogramma dat wordt verzorgd door Lena ter Schegget op viool.

Beide concerten zijn inmiddels uitverkocht. Daarom hebben we besloten om van de mogelijkheid gebruik te maken om het concert van 16:00 uur te streamen.
Donateurs krijgen van ons zaterdagmorgen 10 oktober per e-mail de toegangsgegevens voor de online uitvoering. Andere belangstellenden ontvangen deze gegevens ook door een mail met een verzoek daartoe te sturen naar info@beekbergenklassiek.nl.

Beekbergen Klassiek steunt Jong Talent
De pandemie heeft enorme consequenties voor de culturele sector. Beekbergen Klassiek moest afgelopen maart het concert van FUSE annuleren. Om toch een bijdrage te kunnen leveren aan de sector hebben wij besloten om jong talent projectmatig te gaan steunen. Een jonge musicus of musici stellen wij in de gelegenheid met steun van de Stichting te onderzoeken waar ze voor hun persoonlijke toekomst in de muziek behoefte aan hebben en bieden daarbij de helpende hand te bieden.

Lena ter Schegget is de eerste musicus waarmee Beekbergen Klassiek een dergelijk project doet. Zij zal, wellicht begeleid door een pianist, een professionele opname gaan maken waarmee zij haar muzikale kunnen beter kan uitdragen. De opnamen zullen waarschijnlijk in het najaar gaan plaatsvinden. En vervolgens zal Lena uiteraard ook in Beekbergen een concert verzorgen.

We zijn heel blij dat Lena bereid is om ook voor ons als ‘voorproefje’ op te treden tijdens het concert op 10 oktober.

Intercontinental Ensemble
Het Intercontinental Ensemble is een negenkoppig ensemble bestaande uit vier strijkers en vijf blazers. Het jonge ensemble werd in 2012 in Amsterdam opgericht. Hun leden komen van verschillende continenten en landen zoals Mexico, Spanje, Portugal, Tsjechië, Luxemburg en Nederland.

Naast de uitvoering van origineel nonetrepertoire richt het zich op het maken en spelen van zelfgemaakte arrangementen. Hierdoor ademen zij bekende werken nieuw leven in en kunnen zij hen naar podia brengen, waar dit vooraf niet mogelijk was. In september 2018 bracht het ensemble hun debuut-cd uit bij het label TRPTK met daarop uitvoeringen van bewerkingen van grote symfonieën.

Ze speelden op grote Nederlandse podia zoals Het Concertgebouw, Muziekgebouw aan het IJ en het Schiermonnikoog Festival, maar werden ook al uitgenodigd om op te treden in o.a. Mexico, België en Italië.

Tevens werkt het ensemble graag samen met andere musici en componisten. Zo werkten ze al samen met o.a. meesterpianist én componist Severin von Eckardstein, Wim Henderickx, Ekaterina Levental, Marieke Vos, Bianca Bongers en Gabriel Lubell.

Programma:
Bohuslav Martinu: Nonet
Felix Mendelssohn: Symfonie N.4 “Italiaanse”

Lena ter Schegget (voorprogramma)
De jonge violiste Lena ter Schegget (1997) trad in 2008 toe tot de academie voor muzikaal talent (AMT) in Utrecht. Daarna studeerde Lena achtereenvolgens bij Chris Duindam, Gerhard Schulz en Sebastian Hamann in respectievelijk Utrecht, Wenen en Freiburg. In juni 2017 haalde ze haar Bachelors cum laude en in Coronatijd sloot ze haar studie aan het conservatorium in Utrecht eveneens cum laude af. Naast de lessen op de conservatoria, volgde Lena masterclasses bij onder anderen Liviu Prunaru, David Grimal, Eszter Haffner, Marc Danel, Gabrielle Lester en David Takeno.

Datum en tijden concert
Zaterdag 10 oktober 2020
Van 14.00 tot ca. 15.10 uur en van 16.00 tot ca. 17.10 uur (geen pauze)
Entree: € 25,– volwassenen, € 10,– jeugd tot 19 jaar
Plaats: Oude Kerk, Dorpstraat 35, Beekbergen