dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Zondag 18 november de derde editie van Jazzclub GIGANT: Jazz ‘n Blues

Foto: Gigant

Jazzclub Gigant is het Apeldoornse podium voor muzikanten en liefhebbers van jazzmuziek. Op elke derde zondag van de maand wordt lokaal Jazztalent gekoppeld aan de huisband: De Guus Essers Band. Op zondag 18 november is het de beurt aan The Quintet met o.a. Django Buiting en Christèl Wormgoor en leden van de legendarische bluesband Flavium: Anne-Geert Bonder en Eric Bagchus. Ook deze zondag leidt muzikaal gastheer Guus Essers de bezoeker door het programma waarbij deze keer blues en jazz gemengd worden.

The Quintet
Het Apeldoorns jazzcombo “The Quintet” is opgericht in 2016 en speelt jazz standards, bossa’s en popsongs in een jazzy jasje. Christèl Wormgoor is het gezicht van de band en zorgt met haar performance en warme stemgeluid voor een goede sfeer. Arnoud Buiting speelt jazzgitaar en Arend Steunenberg neemt de contrabas voor zijn rekening. Alle drie hebben ze ervaring opgedaan in onder andere bluesbands, jazzcombo’s en bigbands. De drummer, Django Buiting, staat garant voor de unieke groove van The Quintet. Hij studeert op dit moment aan het Conservatorium in Rotterdam. Om ieder optreden uniek te maken speelt er als 5e muzikant altijd een gastsolist mee. Deze keer is het niemand minder dan André Jansen op saxofoon(s).

Anne-Geert Bonder en Eric Bagchus van Flavium
Anne-Geert Bonder (gitaar) richtte Flavium op toen hij 16 jaar was en werd sterk geïnspireerd door zijn grote voorbeeld Eelco Gelling en mede-muzikant Hans Driesten. Anne Geert schreef onder andere Flavium nummers als Oh Sweet Mama, Bleeding Heart en Blue For You. Hij toerde met Flavium door binnen- en buitenland, onder meer samen met de Climax Bluesband en Terry Bozzio’s UK. Deelde het podium met o.a. Eelco Gelling, Jan Akkerman en BB King. Maakte jarenlang tevens deel uit van de Apeldoornse band The Blueshop en deed studiowerk voor o.a. Kaz Lux.

Eric Bagchus (bas) begon al vroeg met het spelen in lokale bands als Ascension en So and So. Hij werd in 1973 gevraagd bas te spelen in Flavium. Eric speelde bas op alle lp’s en cd’s (1975-2010) die Flavium heeft gemaakt en maakte met deze band tournees door onder andere Duitsland, Engeland en Ierland. Hij speelde samen met Dr. Ross en Champion Jack Dupree, vaderlandse coryfeeën als Jan Akkerman en Eelco Gelling en deelde het podium met BB King en Rory Gallagher. Speelde van 2002 tot 2009 ook in de Apeldoornse band The Blueshop, waarmee hij in 2006 een live cd heeft gemaakt. Ook maakte Eric in 2003 en 2004 deel uit van de legendarische formatie Brainbox, tijdens hun reünie tour. Speelde bas op de live cd van Brainbox “Te Last Train” en deed onder meer studiowerk voor Kaz Lux.

Guus Essers Band
De broers Guus (toetsen) en Cees Essers (bas) zetten in de jaren 70 hun muzikale stempel in bands als Ambrozia (Eerbeek/Apeldoorn), Brimstone (Apeldoorn), Scope (Zwolle), Rob Hoeke Rhythm & Blues Band (Haarlem) en Quartet Guus Essers (Apeldoorn). Maar hun professionele muzikale carrière krijgt pas echt een boost met het spelen in de Nederlandse versie van de rockopera Hair. Drummer Jan ter Maat jr. volgt de voetsporen van zijn vader en sluit op 17 jarige leeftijd aan bij de band. Jan is een meester in brushes en in alle vormen van jazz, speelt in popbands, jazzbands, dixieland, coverbands, zowel in binnen- als buitenland. Een jaar na de intrede van Jan maakt André Jansen het kwartet compleet. André speelt saxen en klarinet en is o.a. als klarinet en saxofoondocent verbonden aan muziekscholen. De band speelt een breed repertoire, zowel Jazz, blues, latin, jazzrock als pop, maar ook een pittige boogiewoogie gaan ze niet uit de weg.

Sponsoring & Pay what you want
De Jazzclub is gratis toegankelijk, maar een vrije gift als blijk van waardering is welkom. De hapjes van de derde editie worden aangeboden door Bart Lauw Huiswerk- & studiebegeleiding en Veluwe 65+ uitzendbureau (lid van de Culture Club van GIGANT).

Praktische informatie
Datum:                zo 18 november 2018
Tijd:                       deur open: 15:30  |  aanvang: 16:00
Locatie:               Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn
Toegang:             Gratis/Pay what you want!