zaterdag, september 30Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Zilversmid in Wereldwinkel Apeldoorn

Foto: Wereldwinkel Apeldoorn

Op 6 mei 2023 van 12.00 – 17.00 zal de bekende zilversmid Dambar Biswokarma de Wereldwinkel in Apeldoorn bezoeken. Biswokarma komt uit Nepal en hij zal demonstreren hoe hij met zijn kennis en vaardigheden zilveren sieraden maakt zoals ringen, kettingen, armbanden en oorbellen. Zijn sieraden zullen ter plekke te koop zijn.

Dambar werkt als zilversmid in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Hij is met steun van de stichting Nederland-Nepal indertijd opgeleid tot zilversmid en beheert al jaren met succes een eigen werkplaats. In het bedrijf van Dambar werkt hij met een aantal door hemzelf opgeleide werknemers. Dambar betaalt deze mensen een leefbaar salaris en biedt zijn medewerkers zo goed mogelijke werkomstandigheden. De band met Nederland is hecht. Dambar bezoekt Nederland regelmatig. Zo betrekt Dambar ook het hoogwaardig gecertificeerd zilver uit Nederland.

Door de economische crisis en de aardbeving van 2015 komen minder toeristen dan voorheen naar Nepal waardoor de handel enigszins is stilgevallen. De opdrachten zijn teruggelopen en de verkopen gedaald zodat hij niet genoeg werk meer heeft voor al zijn werknemers. De handel met Nederland is daarom belangrijk.

Het is dus in veel opzichten een goed moment om een kijkje te nemen in de Wereldwinkel Apeldoorn om voor een goede vriend, een familielid of voor uzelf een met de hand gemaakt zilveren sieraad van Dambar te kopen. En natuurlijk zijn er ook tal van andere leuke cadeaus te koop in de Wereldwinkel Apeldoorn om uw huis of tuin een stijlvol, kleurig accent te geven of gewoon om voor een dierbare een cadeautje uit te zoeken.

Meer informatie over de zilversmid is te vinden op https://www.nederland-nepal.nl/dambar/.
Het adres van de Wereldwinkel Apeldoorn is Brinklaan 36 in Apeldoorn. Iedereen is van harte welkom.