woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

X-Wall op woonzorgpark Groot Schuylenburg

Foto: ’s Heeren Loo | interactivexwall.nl

De X-Wall is een interactieve speelmuur die cliënten van ons woonzorgpark spelenderwijs stimuleert om in beweging te komen. ’s Heeren Loo is de eerste organisatie in de gehandicaptenzorg met zo’n wand. Uniek is ook dat cliënten mogen helpen met het ontwikkelen van nieuwe spellen.  

Doe het licht uit, tover met de X-Wall een kamerbrede projectie op een kale witte muur en vraag twee mensen met een verstandelijke beperking of ze zin hebben in een spelletje. Gegarandeerd dat ze de tijd van hun leven hebben. Voor elk niveau en wens is een leuk spel te vinden. Zo kun je rekensommen maken, leren spellen maar ook samen een potje voetballen.

Aangeschaft vanuit een legaat
Johan Elbers (beleidsmedewerker van het Innovatielab van woonzorgpark Groot Schuylenburg te Apeldoorn): ‘We hebben onlangs een X-Wall aangeschaft à €13.303,95 vanuit een legaat. Daar zijn we heel dankbaar voor, want vanuit de reguliere zorgbudgetten kunnen dit soort innovatieve toepassingen niet worden bekostigd. Waarom de X-Wall? Omdat de speelmuur een magisch effect heeft op onze doelgroep, die van nature meer moeite heeft om in actie te komen. De toepassing stimuleert cliënten spelenderwijs om te gaan bewegen en leren. De spellen worden afgesteld op het juiste niveau en de feedback wordt op het juist moment gegeven. Zo wordt leren, spelen en bewegen een hartstikke leuke bezigheid. En dat is ook te zien als de X-Wall staat opgesteld. Niet alleen de cliënten voelen zich aangetrokken tot de speelmuur, ook zorgbegeleiders en verwanten gaan spontaan een potje meedoen.’

Feestelijke opening op 1 april
Op 1 april is de officiële opening van de X-Wall. Een aantal cliënten is uitgenodigd om als special guest hierbij aanwezig te zijn. Nog uit voorzichtigheid vanwege corona kunnen we helaas niet al onze bewoners uitnodigen. Wel krijgt iedereen die zorg van ons ontvangt de mogelijkheid om binnenkort ook kennis te maken met de X-Wall.