dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Wijnfestival Apeldoorn in het teken van sociaal tuinieren

Foto: Rotary Club Apeldoorn

Op zaterdag 10 september organiseert Rotary Club Apeldoorn de tweede editie van “Wijnfestival Apeldoorn”. Ook dit jaar weer bij Paleis Het Loo. Lokale wijnleveranciers bieden een zeer gevarieerd programma met keuze uit ruim 100 wijnen. Het proeven van de wijnen wordt gecombineerd met een 4 gangen ‘walking dinner’, verzorgd door Paleis Het Loo. De feestelijke avond, muzikaal omlijst, wordt afgesloten met een veiling met aantrekkelijke aanbiedingen om op te bieden. En niet te vergeten: het evenement staat in het teken van het inzamelen van geld voor de Stichting Present Apeldoorn.

Met de opbrengst van het wijnfestival gaat de Stichting Present “Sociaal Tuinieren” in Apeldoorn. Sociaal Tuinieren is het opknappen van tuinen van ouderen en kwetsbare mensen – die zelf hun tuin niet (meer) kunnen onderhouden – door vrijwilligers. De tuinen worden duurzaam en onderhoudsarm beplant. Deze kwetsbare mensen verkeren vaak in een sociaal isolement. Doordat vrijwilligers uit de wijk de tuinen na de make-over blijven onderhouden, ontstaan er duurzame contacten. Zo ontstaat meer sociale cohesie en wordt eenzaamheid doorbroken. Daarnaast brengt Sociaal Tuinieren meer groen in de wijk, wat een positief effect heeft op de gezondheid van mensen, de leefbaarheid en klimaatbestendigheid.

Rotary Club Apeldoorn zet zich als serviceclub graag in voor lokale maatschappelijke doelen. Om zo veel mogelijk fondsen te werven voor Stichting Present maken we maximaal  gebruik van de kennis,  ervaring en inzet van onze eigen leden. Daarnaast zoeken wij partners voor sponsoring en bijdragen in natura.

De gasten betalen voor deze avond in koninklijke ambiance € 75,- per persoon. Kaarten voor het wijnfestival kunt u bestellen via https://wijnfestival.rotaryclubapeldoorn.nl. Ook kunt u daar alle informatie vinden over het programma en de veiling.