maandag, mei 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

VOA zwaaide 2 bestuursleden uit

Foto: Vereniging Oud Apeldoorn

Zaterdag 19 september heeft de Vereniging Oud Apeldoorn afscheid genomen van 2 bestuursleden die 15 jaar vrijwilligerswerk voor VOA verrichtten.

Hans Wijga beheerde in die tijd de penningen op uitstekende wijze. Miny van der Zande was al die tijd voorzitter van deze Cultuurhistorische Vereniging. Mede door hun inzet groeide de vereniging in die tijd van 1100 tot meer dan 2300 leden. Als dank voor hun inzet werden ze beloond met het erelidmaatschap van de vereniging met bijbehorend zilveren ereteken. Ze kregen ook een bos bloemen en een enveloppe met inhoud uitgereikt. De leden en vrijwilligers van de vereniging wilden toch een bijdrage leveren aan hun afscheid in de vorm van een geldelijke gift.

Koninklijke onderscheiding voor Miny
Burgemeester Ton Heerts reikte op zaterdag 19 september de onderscheiding “Ridder in de orde van Oranje Nassau” uit aan Miny van der Zande. Miny was 15 jaar voorzitter van de Vereniging Oud Apeldoorn (VOA), een cultuurhistorische vereniging die vorig jaar haar 25-jarig bestaan vierde.

Bij het aantreden van Miny stond de teller op 1100 leden, een aantal dat inmiddels uitgegroeid is tot 2300. Miny: “een voorzitter en ook een bestuur kan dit niet alleen: het is alleen mogelijk dankzij de hartverwarmende inzet van de vele vrijwilligers waar we steeds op kunnen rekenen”. Dat ze afscheid moesten nemen nemen zonder aanwezigheid van leden en vrijwilligers deed haar en Hans toch wel pijn. Maar coronaregels, die strikt in acht genomen werden tijdens de bijeenkomst, verhinderden dit helaas.

Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn reikte de onderscheiding uit aan Miny, maar echt opspelden door hem was natuurlijk niet aan de orde. De zoons van Miny namen die taak voor hem waar.

Miny en VOA zullen elkaar natuurlijk niet uit oog laten verdwijnen: we zullen haar nog vaak terugzien op bijeenkomsten van deze bloeiende vereniging.