woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Vijf nieuwe bootcamproutes in Apeldoorn

Foto: Freepik

Vanwege de coronamaatregelen zitten veel mensen, waaronder jongeren, meer thuis. Naar school gaan is anders dan anders, en ook sporten zit er niet voor iedereen in. Maar bewegen is wel belangrijk! En met de lente in aantocht is het ook fijn om naar buiten te gaan. In Apeldoorn plaatsen ze daarom vijf nieuwe bootcamproutes, die jong en oud in beweging brengen.

De routes bestaan uit tien paaltjes. Op elk paaltje staat een QR-code die je verwijst naar de oefening. Samen vormen de oefeningen een hele workout in de buitenlucht. Als alle routes staan, zijn ze te vinden op het Zwitsalterrein, in het Zuiderpark, in Beekbergen, bij Omnisport en in de wijk Zevenhuizen.

Jongeren ondersteunen
De bootcamproutes zijn een initiatief om jongeren te ondersteunen tijdens de lockdown. Doordat zij niet of minder naar school kunnen en ook buiten school veel minder mogelijkheden hebben om elkaar op te zoeken, willen gemeente Apeldoorn en Accres Sportstimulering hen extra ondersteunen. Ook andere partners zetten zich hiervoor in, bijvoorbeeld via het platform Young055.

Uiteraard zijn de bootcamproutes niet alleen voor jongeren. Bovendien blijven de routes ook na de lockdown staan. De gemeente werkt op verschillende manieren aan het aantrekkelijker maken van bewegen in de buitenlucht. De bootcamproutes passen goed binnen deze ambitie.