vrijdag, maart 29Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

[video] Chinese Vechtsport Kampioenschappen: voor He Yong Gan Succesvol

Op zaterdag 2 juli 2022 vonden de Open Nederlands Kampioenschappen voor de Chinese vechtsport plaats. Dit internationale toernooi werd in sporthal Matenpark aan de Heemradenlaan gehouden. Dit Traditioneel Chinese Martial Arts Tournament stond onder auspiciën van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten in samenwerking met de Stichting Taijiquan Nederland.

Veel vechtsport atleten uit binnen en buitenland deden mee en streden binnen de categorieën:Traditioneel Kungfu zoals Shaolin, Hung Gar, Pack Mee Pai. Ook Moderne Wushu, Tai Chi Chuan, Tui Shou Push Hands en het spectaculaire Sanda Chinees Kickboksen waren onderdelen op dit geweldige toernooi.
Ook Shaolin Kungfu Apeldoorn deed mee en won de volgende medialles: Rimano Hoogenboom Goud met Taolu en 1ste met Sanda Jiro van Eenennaam Brons met Taolu Vorm en 2de met Sanda Kickboksen, Ryan Grabbijn pakte brons met de kleine tijger stijl. John Schavemaker pakte Brons met Tui Shou Push hands. Wesley Broekhuis won de 2de plaats met Sanda Kickboksen. Minas Solman won met Sanda sterk een 1ste en 2de plaats.  Jean Luc Grandjean won goud met de Chen stijl Tai Chi Laojia Er Lu 41 vorm, ook won hij zilver met Luohan Quan, brons met Push Hands en 2x de talentprijs.

De He Yong Gan Cup 2022 was een enorm succes en de atleten van sportschool He Yong Gan kijken nu alweer uit naar de 2de editie. Ook interesse in Chinese vechtsport: Shaolin Kung Fu, Zelfverdediging, Chen Tai Chi, Qi Gong of Chinees Kickboksen? Kijk dan op de site: https://www.shaolin-vechtkunst.nl  of 06-25136920