zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

[video] Apenheul is klaar voor een nieuw seizoen

kroonsifaka baby (Foto: Apenheul)

Apenheul start het nieuwe seizoen goed. Naast een nieuwe apensoort – de in dierentuinen zeldzame talapoin – is er in Apenheul al sprake van veel pril babygeluk. En er volgen binnen afzienbare tijd nog meer geboortes. Al met al is er vanaf 30 maart dus weer veel te zien én doen in Apenheul.

Nieuwe én jonge dieren
Wie in 2019 het park bezoekt kan een nieuwe apensoort bewonderen. Vanuit Stichting AAP heeft Apenheul onlangs twee mannelijke talapoins ontvangen en binnenkort arriveren er nog twee vrouwen. De nieuwe gorillaleider Bao Bao heeft inmiddels zijn plek gevonden in de groep en is vanaf 30 maart te zien op het grote gorilla-eiland van Apenheul. En nu de lente is begonnen, komen er ook steeds meer jonge dieren bij. Hanuman langoer Conti heeft haar derde baby gekregen, de kroonsifaka-baby groeit als kool en zet langzamerhand de eerste stappen buiten en ook zijn er weer baby’s geboren bij de ringstaartmaki’s. De komende tijd zullen er overigens nog meer geboortes volgen, want ook bij de populaire doodshoofdapen zijn meerdere dames zwanger. Alle baby’s zijn al direct vanaf opening te zien voor bezoekers.

Herken je zelf!
Het nieuwe seizoen van Apenheul staat helemaal in het teken van ‘herken jezelf’. Apen kijken is het leukste wat er is, want het is grappig, leerzaam én herkenbaar. Van alle dieren lijken apen tenslotte het meest op mensen. Grote kans dus, dat ook bezoekers zich in het gedrag van één van de apen uit het dierenpark herkennen. Zoals bijvoorbeeld in de energieke doodshoofdaapjes, de relaxte ringstaartmaki’s of de stoere gorilla’s. Wie Apenheul in 2019 bezoekt, kan rekenen op een feest der herkenning.

Apenheul open vanaf 30 maart
Apenheul start het seizoen met een openingsweekend op 30 en 31 maart 2019. Vanaf 6 april t/m 3 november zal het park alle dagen geopend zijn. En zo’n bezoek is tijdens de eerste weken van de opening extra voordelig, want alleen op apenheul.nl kost een kaartje voor een bezoek tot 12 mei nu maar € 15,- per persoon.

Voor actuele openingsdagen en tijden, zie: www.apenheul.nl