donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Vaccinaties tegen het coronavirus gaan van start in Apeldoorn

Foto: Pixabay

Een vaccin tegen het coronavirus helpt om corona te bestrijden in Nederland. Om de meest kwetsbare mensen te beschermen en om de druk op de gezondheidszorg te verlagen, komen bepaalde groepen zorgmedewerkers als eerste in aanmerking voor vaccinatie. Vanaf vrijdag 15 januari zijn er 25 centrale priklocaties in Nederland. Het BioNTech/Pfizer-vaccin is verpakt in grote hoeveelheden en in een speciale verpakking, wat maakt dat deze lastig in kleine hoeveelheden te verspreiden is naar bijvoorbeeld verpleeghuizen. Een van deze 25 locaties is sporthal de Mheenpark in Apeldoorn.

Eerste vaccinaties
De eerste groep die voor een vaccinatie wordt opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. De medewerkers ontvangen via hun werkgever een uitnodiging. In de brief staat hoe men voor de vaccinatie een afspraak kan maken. Vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken. Tussen die twee inentingen zit drie weken. In sporthal de Mheenpark wordt 7 dagen per week gevaccineerd, van 11.00 tot 20.00 uur.

Bereikbaarheid sporthal de Mheenpark
Sporthal de Mheenpark beschikt over een ruime parkeervoorziening en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Om ongewenst verkeer door de wijk te voorkomen heeft de gemeente in de omgeving van de sporthal en langs de hoofdwegen bewegwijzering geplaatst.

Vaccineren eigen keuze
U kiest zelf of u zich laat vaccineren tegen corona. Het coronavaccin is vrijwillig en niet verplicht. Maar hoe meer mensen zich laten inenten, hoe beter we kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Het coronavaccin beschermt uzelf en ook uw familie, vrienden, collega’s en de kwetsbare mensen om u heen en zo krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug.

Een veilig vaccin
Voor de veiligheid van het coronavaccin gelden strenge eisen, net als voor andere vaccins die tot de Europese Unie worden toegelaten. De snelle ontwikkeling van de coronavaccins is mogelijk omdat enorm veel onderzoekers wereldwijd de krachten hebben gebundeld. Het leverde ook tijdwinst op dat verschillende fasen van onderzoek tegelijk plaatsvonden en dat de beoordelaars al meekeken.

Vragen coronavaccinatie.
Heeft u vragen over vaccinatie tegen het coronavirus, kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid http://www.coronavaccinatie.nl/ of bel naar 0800-1351. Op deze website vindt u ook een globale vaccinatieplanning.

De planning van de vaccinatie is afhankelijk van onder andere goedkeuring, werking, levering en distributie van de vaccins.