zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Symposium en boekpresentatie: De kunst van leven met kanker

Foto: auteur: leontienvandenberg/shop

Toen ze in 2017 borstkanker kreeg, begon Leontien van den Berg met het maken van tekeningen. Deze heeft ze nu gebundeld in het boek ‘Tumor met een vleugje humor’. Ter gelegenheid van het verschijnen van dit boek houdt Gelre ziekenhuizen een minisymposium en boekpresentatie op donderdag 6 juni 2019 voor zorgprofessionals, patiënten en belangstellenden.

Deze staat in het teken van ‘De kunst van leven met kanker’. Diverse sprekers zullen kort ingaan op hun rol in de (na)zorg en begeleiding van patiënten met kanker. Wat zijn persoonlijke drijfveren om in de oncologie te werken? Welke uitdagingen gaan zorgverleners dagelijks aan? En wat is levenskunst in het hebben van kanker, zowel voor patiënt als hun naasten?

Daarna volgt de boekpresentatie in de vorm van een interview met auteur Leontien van den Berg. De avond wordt afgesloten met een feestelijke borrel in het restaurant. Daar is gelegenheid om informatietafels te bezoeken van het boek ‘Tumor met een vleugje humor’, van het eerstelijns netwerk oncologie en van Stichting ‘k Leef. En publiek kan vragen stellen aan de sprekers én aan de auteur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door ‘Instrument van Vrede’.

Vanaf 18.30 uur is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. De bijeenkomst begint om 19.00 uur, duurt tot ongeveer 20.30 en vindt plaats in het Auditorium van Gelre Apeldoorn. Het symposium is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via www.gelreziekenhuizen.nl/symposium-levenskunst.

Tumor met een vleugje humor
Het publiceren van het boek is mede mogelijk gemaakt door sponsoren die het boek in de voorverkoop hebben aangeschaft. Een aantal exemplaren zullen in Gelre Apeldoorn en Zutphen aanwezig blijven als inkijkexemplaren op de poliklinieken interne geneeskunde/oncologie en de dagbehandeling chemotherapie.

Het boek ‘Tumor met een vleugje humor’ is aan te schaffen via de webwinkel van de auteur: www.leontienvandenberg.nl/shop of tijdens deze avond (gepast contant/ pinpas/ creditcard). Van elk verkocht exemplaar gaat 1 euro naar Stichting ‘k Leef. Deze Stichting heeft als doel mensen met kanker en hun naasten te ondersteunen bij het optimaal houden van hun kwaliteit van leven. Het inloophuis is er voor mensen met kanker, voor, tijdens en na de behandelingen (www.stichtingkleef.nl).