woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Succesvolle Kennismakingssportavond ter Voorbereiding op Special Olympics Nationale Spelen

Foto: Accres

Op vrijdagavond 17 mei 2024 organiseerde Uniek Sporten, in samenwerking met ZVV’56, de Klup Apeldoorn, NOVITAS en AV’34, een succesvolle sportavond voor unieke sporters met een verstandelijke beperking en hun supporters. Dit evenement vond plaats in Apeldoorn en bracht ruim 40 enthousiaste deelnemers samen voor een avond vol sport en gezelligheid.

Programma van de Avond
De avond begon met een uur vol ASM beweegvormen (Athletic Skills Model), waarbij de deelnemers in groepjes verschillende bewegingsactiviteiten uitvoerden. Na deze actieve sessie genoten de sporters en supporters samen van gezond fruitwater en diverse voedzame snacks, waaronder:

  • Minikrentenbollen voor de spieren
  • Fruit voor energie
  • Eieren voor de botten
  • Magere kwark voor een goed herstel

Doel van de G-Sportavond
Het doel van deze G-Sportavond was om sporters met een verstandelijke beperking samen te brengen en hen de kans te geven om te sporten en elkaar te ontmoeten. Deze bijeenkomst vormde tevens een voorbereiding op de Special Olympics Nationale Spelen, die van 14 tot 16 juni 2024 in Breda en Tilburg zullen plaatsvinden. Sporters uit Apeldoorn zullen daar deelnemen aan disciplines zoals atletiek, turnen, inline skaten en hockey.

Organisatie en Vrijwilligers
Het organiseren van de G-Sportavond en de deelname aan de Special Olympics Nationale Spelen vereist veel inzet van de verenigingen en hun vrijwilligers. Helaas is het aantal vrijwilligers dat deze doelgroep wil en kan trainen momenteel beperkt. De meeste verenigingen hebben slechts één of twee vrijwilligers die zich inzetten voor deze speciale groep sporters.

Oproep voor Vrijwilligers
Om deze prachtige doelgroep optimaal te kunnen ondersteunen, zijn meer vrijwilligers nodig. Lijkt het jou leuk om te sporten met mensen met een beperking? Meld je dan nu aan bij een van de verenigingen in Apeldoorn of neem contact op met Uniek Sporten Apeldoorn via apeldoorn@unieksporten.nl.

We danken alle deelnemers, supporters en vrijwilligers voor hun bijdrage aan het succes van de G-Sportavond en kijken uit naar een geweldige deelname aan de Special Olympics Nationale Spelen. Laten we samen blijven werken aan een inclusieve sportgemeenschap!

Contactinformatie
Voor meer informatie over de kennismakingssportavond, de Special Olympics Nationale Spelen, of om je aan te melden als vrijwilliger, neem contact op met:

Uniek Sporten Apeldoorn (Remke Halma)
E-mail: apeldoorn@unieksporten.nl