donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Stine Jensen laatste gast in eerste deel ‘In gesprek over..’ in CODA

Foto: Eigen werk

Stine Jensen (filosoof, schrijver en programmamaker) sluit dinsdag 11 december het eerste deel van de serie ‘In gesprek over…’ in CODA af. Deze avond staat in het teken van filosofie en Jensen vertelt natuurlijk meer over haar werk. Daarnaast leest ze verschillende fragmenten voor en beantwoordt ze vragen uit het publiek. De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en is om 21.00 uur afgelopen. Kaarten zijn te koop bij CODA (ook online) en bij Nawijn & Polak.

De in Denemarken geboren Stine Jensen studeerde literatuurwetenschap en filosofie in Groningen, ging verder aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op Waarom vrouwen van apen houden. Toen de zilverrug Bokito in 2007 uitbrak in Diergaarde Blijdorp en een vaste bezoekster ernstig verwondde, verwierf Stine nationale bekendheid. In de nasleep van de affaire bleek ze een graag geziene gast in actualiteitenprogramma’s op radio en televisie; ook deed ze mee aan het tv-programma Wie is de Mol (2017).

Ze schreef diverse boeken over uiteenlopende onderwerpen zoals liegen, mannelijkheid en vrouwelijkheid, liefde tussen Turken en Europeanen, Scandinavië, opvoeden, emoties en identiteit. Ook maakte ze televisieprogramma’s als Dus ik ben, gebaseerd op de gelijknamige bestseller. In 2011 schreef ze het geschenk voor de Maand van de filosofie Echte vrienden, over intimiteit in tijden van Facebook. In 2013 maakte ze Licht op het Noorden, een vierdelige serie over Scandinavië dat bekroond werd met de European Gender Equality Award. Twee jaar later publiceerde ze Go East over een filosoof die door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit reist. Het werd genomineerd voor beste spirituele boek van 2015. Daarnaast schrijft ze kinderboeken; in 2015 werd Lieve Stine, weet jij het? bekroond met de Zilveren Griffel. Andere titels zijn Alles wat ik voel, Feestje in mijn hoofd en Een box vol emoties.

Programma
De avond in CODA Auditorium begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur met koffie of thee. In de pauze is er gelegenheid om uw boek(en) door Stine Jensen te laten signeren. Wie nog geen boek van haar heeft, kan dit kopen bij de tafel van Nawijn & Polak. Informatie over deze avond is te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/ingesprek; hier kunt u ook uw online ticket kopen.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop bij CODA (ook online) en bij Nawijn & Polak. Een toegangskaart kost € 12,50 voor CODA-leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak of € 15,00 voor niet-leden/losse verkoop. De toegang is inclusief koffie of thee vóór aanvang.