vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Smikkelen en smullen in de stoomtrein

Foto: VSM

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij heeft dit jaar wat nieuws!  De Pannenkoekentrein!

Op álle vrijdagen in augustus rijdt als extra een historisch restauratierijtuig uit 1927 met de reguliere stoomtrein mee als Pannenkoekenrijtuig. De trein vertrekt om 10:45u uit station Beekbergen en rijdt via Apeldoorn naar Eerbeek en weer terug.

Versgebakken in de trein
Wanneer de locomotief al stomend en fluitend in beweging komt, zijn onze koks al bezig in de keuken van het rijtuig. Terwijl de stoomtrein over een prachtig deel van de Veluwe tuft, worden aan tafel de versgebakken pannenkoeken geserveerd. Even later smullen de deelnemers van overheerlijke pannenkoeken met diverse soorten beleg, terwijl het afwisselende  landschap aan het raam voorbijtrekt.

Beleef het unieke stoomdepot
Terug in Beekbergen staat de reizigers nog een verrassing te wachten: tijdens de depotstop hebben ze dé kans om de indrukwekkende verzameling locomotieven in het stoomdepot, de werkplaats en de draaischijf van dichtbij te ontdekken. Een bijzondere belevenis is het water en kolen laden in de locomotief. Het vernieuwde stationsterras, met een goede blik op het historische stationsgebouw en de treinen, nodigt uit voor een drankje.

Meer culinair op zondagen
Naast de pannenkoekentrein is er natuurlijk ook nog de bekende zondagse lunch in de VSM stoomtrein. Tot eind oktober geniet de reiziger elke zondag (behalve 8 september) tijdens de stoomtreinrit van een heerlijke uitgebreide lunch in het historisch restauratierijtuig.

Voor de vrijdagse Pannenkoekentrein en de Zondagse lunch is online reserveren is noodzakelijk. Dit kan op de website van de VSM: www.stoomtrein.org