maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Scouting start haar activiteiten weer op

Foto: Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell

Vorig weekend startte veel Scoutinggroepen hun fysieke bijeenkomsten weer op. Dit als gevolg van de versoepelde maatregelen van de overheid ten opzichte van sportverenigingen. Samen met andere organisaties riep Scouting Nederland burgemeesters door heel Nederland op om jeugd- en jongerenwerk ook weer mogelijk te maken. Scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Juist nu zorgen de activiteiten voor uitdaging en verbinding. Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is daarom blij dat ze haar activiteiten weer kan opstarten.

Beweging voor kinderen en jongeren

Naast sportverenigingen leveren Scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren. Buiten sporten en bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitensport, spel en bewegen is de kern van het Scoutingspel. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert Scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden.

Plezier en samen zijn
Scouts reageren enthousiast op de start van de bijeenkomsten: “Ik vind het leuk dat we weer spelletjes kunnen doen met z’n allen. Thuis kan je niet met zo’n grote groep kinderen spelletjes doen”, aldus Inge (10 jaar). “Ik ben superblij dat we nu weer naar Scouting mogen!”

Strenge richtlijnen
Uiteraard houdt Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. Dit betekent onder andere dat de leeftijdsgroepen die nog wel afstand moeten houden van elkaar zich op een apart gedeelte van het terrein bevinden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat de sanitaire ruimte maar dor één persoon gebruikt mogen worden. Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar de scouts hebben daarvoor een creatief programma bedacht om hier om een goede manier mee om te kunnen gaan.

Zomerkamp
Ook staan de leeftijdsgroepen te popelen om weer op zomerkamp te gaan. Daarover heeft de overheid nog geen duidelijkheid gegeven en daarom is het nog even afwachten of die door kunnen gaan. Zomerkamp vormt het hoogtepunt voor veel scouts: samen op avontuur, met vrienden, veel buiten zijn en bewegen. Dit avontuur geeft vaak een groeispurt in zelfstandigheid en ontwikkeling. Nu veel gezinnen dit jaar niet of beperkt op vakantie kunnen is het voor leden van Scouting extra belangrijk dat dit door kan gaan.