dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Schijnwerper, door theatergroep ’t Apeldoornse Schaep

Foto: Gigant

Theatergroep ’t Apeldoornse Schaep speelt op zaterdag 7 en zondag 8 december de voorstelling ‘Schijnwerper’ in Vestzaktheater de Walvis van GIGANT. Het toneelstuk begint op zaterdag om 19:30 uur en op zondag om 14:00 uur. Kaarten kosten € 6,00 (vrienden betalen € 5,-) en zijn te koop aan de balie van GIGANT en op www.gigant.nl.

Verhaal
Wat als er een wensster is die al je wensen vervult? Wat als twee heksen de dag en nachtcyclus beheersen? Wat als vrienden elkaar plots niet meer zien staan? Alles gaat mis als twee heksen hun geschil niet kunnen bijleggen. Helaas beheersen zij de dag en de nacht. Dat kan dus niet goed gaan. De bezoeker wordt meegenomen in een wereld vol magie, grappen en grollen, liedjes en een plot waar iedereen iets van kan leren. Hartverwarmend, humoristisch, muzikaal en een vleugje kerst.

Artiesten
‘Het Apeldoornse Schaep’ is een cursus (liedjes)theater voor mensen met een verstandelijke beperking, waarin de verhalen van de deelnemers worden omgezet in een prachtige podiumproductie. De inclusiegedachte, spelplezier en kwalitatief goede kunstzinnige begeleiding vormen hierin de rode draad. Naast deze theatergroep schitteren ook gastspelers van de toneelgroep van Aad van der Waal en cursisten beeldende kunst van Susan Nieboer in het stuk.

Vestzaktheater de Walvis
Sinds oktober programmeert GIGANT producties in Vestzaktheater de Walvis. Roeland Robert vertelt: “Bij de Jazzclub deden we het al: programma vormgeven samen met liefhebbers en dan ook veel aandacht geven aan lokaal/regionaal talent. Deze lijn trekken we door in ons Vestzaktheater de Walvis. Nog veel te weinig Apeldoorners kennen dit geheim in de ‘buik’ van GIGANT: een plek waar makers en publiek elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten. Voor maximaal 60 man publiek brengt GIGANT daar kleine producties van eigen bodem. Maar ook stellen we hier makers van hoog professioneel niveau aan u voor.”