dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Ruim 80 mensen aangehouden na binnendringen slachterij

Foto: Politie.nl

Een groep van 84 mensen heeft zich zondagavond 12 september opgehouden in een bedrijf aan de Laan van Malkenschoten. Binnen maakten zij zichzelf vast en wilden ze niet meer vertrekken.

De melding kwam rond 22:00 uur. Omdat het om een grote groep mensen ging, waren er veel agenten aanwezig om goed op te kunnen treden. Binnen zijn we in gesprek gegaan met de mensen en al snel werd duidelijk dat zij niet vrijwillig zouden vertrekken. De politie heeft ze meerdere keren gevorderd om op eigen gelegenheid weg te gaan, maar men bleef toch zitten. Uiteindelijk zijn ze één voor één losgemaakt, uit het pand gehaald en daarna met twee bussen overgebracht naar het politiebureau. Rond 01:15 uur was de situatie terug naar normaal.

In totaal ging het om 84 mensen, allen woonachtig in het buitenland (Frankrijk, Duitsland, België, Italië). Het ging om een diverse samenstelling van mannen en vrouwen in verschillende leeftijden. Ze krijgen allemaal een strafbeschikking van de politie voor het betreden van verboden terrein.