zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Rokers gezocht die willen stoppen met roken voor onderzoek

Foto: Pixabay

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hebben een programma ontwikkeld om rokers te helpen om te stoppen met roken. Met deze online tool krijgen rokers advies op maat om zo hun kans op een succesvolle stoppoging te vergroten. Om dit programma te evalueren is de Universiteit van Amsterdam op zoek naar rokers die willen stoppen.

Het Persoonlijk Advies bij het Stoppen met roken (PAS) programma is te vinden via deze link https://bit.ly/2Bu5fR8. Mensen die willen stoppen met roken kunnen hiervan gratis gebruikmaken. In de komende maanden onderzoekt communicatiewetenschapper Maria Altendorf samen met haar onderzoeksteam het programma. De mensen die de komende weken deelnemen ontvangen als dank voor hun bijdrage aan het onderzoek een cadeaubon van 10 euro.

Het PAS programma is ontwikkeld met financiële steun van KWF kankerbestrijding en bouwt voort op een eerdere versie van het programma die aan Maastricht University is ontwikkeld. Uit onderzoek naar deze eerdere versie is gebleken dat het met behulp van het programma aanzienlijk meer mensen lukt om te stoppen met roken. Door de vernieuwde en geüpdatete versie van het PAS programma hopen de onderzoekers nóg meer rokers te helpen om te stoppen met roken.