zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Rode Kruis en Werkleerbedrijf Lucrato slaan handen ineen voor Oekraïne

Foto: Lucrato

Om een steentje bij te kunnen dragen aan de hulp voor vluchtelingen uit Oekraïne hebben het Rode Kruis en Werkleerbedrijf Lucrato de handen ineen geslagen. De komende periode worden duizenden opfrissetjes ingepakt bij Lucrato aan de Egerlaan in Apeldoorn. De setjes worden ingepakt door medewerkers van Lucrato, mensen die door psychische, mentale en/of lichamelijke belemmeringen extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald en duurzaam werk.

De benodigde spullen voor deze setjes, zoals tandpasta, tandenborstels, scheerschuim en maandverband, worden aangeleverd door het Rode Kruis. Nadat de setjes door medewerkers van Lucrato zijn ingepakt, worden ze door het Rode Kruis verspreid onder Oekraïense vluchtelingen.

Erik Schrijver, accountmanager Lucrato: “Toen het Rode Kruis ons benaderde met deze vraag hebben we geen moment getwijfeld. Vanuit Lucrato zijn we blij dat we iets kunnen betekenen in deze vreselijke situatie.

Over Werkleerbedrijf Lucrato
Werkleerbedrijf Lucrato is dé arbeidsbemiddelaar voor mensen die door psychische, mentale en/of lichamelijke belemmeringen extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald en duurzaam werk. Onze naam staat voor winst. Omdat we geloven dat werken op meerdere manieren winst oplevert. Sociale, maatschappelijke en economische winst. Winst voor werkzoekenden én voor werkgevers.

Over het Rode Kruis
Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Als mensen moeten vluchten voor geweld of als hun huis is weggevaagd door een modderstroom.