dinsdag, april 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Personeel gezocht, beloning voor de gouden tip

Foto: Inez Scheper

Na de lockdown en de versoepeling van de coronaregels begint de detailhandel weer op te bloeien. De winkeliers zijn – na een moeilijk corona-jaar – blij de bezoekers weer zonder restricties in de winkel te mogen ontvangen. En gelukkig hebben de mensen weer zin in shoppen. Maar wat nu als je klanten in je winkel hebt, en je hebt te weinig personeel om ze te bedienen? In die situatie verkeert onderneemster Inez Scheper van de kledingwinkel House of Tall en ze looft nu een beloning van € 250,- uit voor de gouden tip.

Inez ervaart grote problemen in haar zoektocht naar een geschikte medewerkster voor haar winkel op de Eglantier. In de coronatijd was ze gedwongen één medewerkster te laten afvloeien en een andere medewerkster is vertrokken voor een wereldreis. “En vind dan maar eens twee nieuwe verkoopmedewerk(st)ers in deze tijd”, meldt de eigenaresse een beetje gefrustreerd, “De vijver met werkzoekenden is klein en wij hebben daarbij ook nog een wens dat de medewerkster lang is. Dat maakt het extra lastig.” De kledingzaak House of Tall is gespecialiseerd in mode voor lange mannen en lange vrouwen en wil graag dat de lange klanten zich thuis voelen in de zaak.

“Ik weet dat het in de horeca ook een drama is om nieuwe mensen te vinden, dat zie ik wel op ons winkelcentrum. De meeste werkzoekenden hebben in de coronatijd elders een baan kunnen vinden, bijv. bij de GGD, en ik heb het idee dat ze niet meer terug willen stromen in de detailhandel, waar je toch ook af en toe in het weekend moet werken”, aldus Scheper. “Daarbij is de salariëring van de overheid natuurlijk ook anders dan de detailhandel. Maar wij bieden dan wel weer een leuke, afwisselende baan in een superleuk team, En onze medewerkers krijgen weer andere extraatjes”, lacht Inez.

Nu heeft Inez actie bedacht dat iemand die een goede kandidaat aanbrengt een beloning krijgt van € 250,- aan cadeaubonnen. En om de aandacht hierop te vestigen staat dit in grote letters in de etalage op de Eglantier. Kandidaten voor de vacature kunnen een mail sturen naar apeldoorn@houseoftall.nl met vermelding van de naam van de tipgever. Als de kandidaat wordt aangenomen, ontvangt de tipgever de beloning.