maandag, mei 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Opening nieuwe achtbaan gaat bijna mis

Foto: Apeldoorn Actueel

Gisteren werd onder een stralend zonnetje de nieuwste aanwinst in de Julianatoren geopend. De Texas Twister, een nieuwe spinning coaster voor de wat oudere jeugd en de echte durfals.

De komst van deze nieuwe achtbaan was niet vanzelfsprekend. De afgelopen jaren lukte het niet om de benodigde vergunningen te verkrijgen voor het plaatsen. Toen dit eenmaal rond was gooide corona roet in het eten.

Maar na vele jaren werd enkele weken geleden via social media de nieuwste aanwinst aangekondigd. Middels een korte YouTube serie werd je meegenomen van ontwerp tot plaatsing. Iets wat ook weer terug kwam tijdens de officiële opening bij het aftellen.

Overigens was die opening bijna niet doorgegaan. De boeven Ben niet Bang en Bennie Dom namen het aftellen op het grote scherm over. In ruil voor het eigenaarschap van de Julianatoren kon het aftellen verder gaan. Even leek het er op dat dat Meneer Kaasschaaf (de baas van de Julianatoren) hier mee akkoord ging. Maar uiteindelijk kwam er een slim plannetje om de boeven te verjagen. En gelukkig lukte dit.

Maar wie dacht dat het daarna helemaal goed kwam, helaas. Op het moment dat het er toe deed ging het grote scherm uit. Meneer Kaasschaaf had de techniek hiervoor zelf aangelegd en had dit beter niet kunnen doen bleek achteraf. Maar toen de techniek het weer deed kon het aftellen echt beginnen. Een groepje winnaars zat al klaar in de Texas Twister voor de eerste officiële rit en bij 0 kon het echt beginnen.

Wel helemaal onder de confetti, de wind was goed gezind en blies dit allemaal richting de Texas Twister. Deze relatief kleine achtbaan in de vorm van een acht heeft toch best wat pit. Als je de spinning coaster ziet verwacht je niet direct dat deze baan toch voor een echt achtbaan gevoel kan zorgen. Dit komt mede door het ronddraaien van de bakjes waar je in zit ten opzichte van het onderstel.

Al met al een geslaagde en feestelijke opening en een echte aanwinst voor de bezoeker van Familiepretpark Julianatoren.