woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

“Ontmoet elkaar in Apeldoorn!”

Welgelegenbrug by night
Welgelegenbrug by night
Foto: Pixabay

In de week van 27 september tot en met 6 oktober is iedereen welkom om kennis te maken met de activiteiten en ondersteuning van de diverse ontmoetingsplekken in gemeente Apeldoorn. Dit zijn plekken waar elkaar (beter) leren kennen centraal staat. 

Iedereen is welkom
Iedereen kan dagelijks bij de ontmoetingsplekken binnenwandelen voor een kopje koffie, een gezellig gesprek of om deel te nemen aan sportieve of creatieve activiteit. Samen lunchen of dineren is vaak ook mogelijk. Op een ontmoetingsplek is er tijd voor elkaar. “Er komen hier veel verschillende mensen. Met en zonder beperking. Er ontstaan gesprekken en de mensen helpen elkaar. Dat is mooi om te zien”, aldus Christel Diks, coördinator ontmoetingsplekken Philadelphia. “Een dame die vanwege een psychische beperking haar huis niet uit kwam, komt hier inmiddels drie keer per week op de koffie. Geweldig toch?”, vervolgt Diks.

Voor ‘gewone’ bezoekjes en hulpvragen
Naast een ‘gewoon’ bezoekje, kunnen mensen met een hulpvraag ook terecht bij de ontmoetingsplekken.

Op 18 basisontmoetingsplekken wordt namelijk ook advies en ondersteuning geboden. Professionals staan daar klaar om te helpen met het invullen van formulieren, het lezen van ingewikkelde brieven of persoonlijke vragen over het dagelijks leven te beantwoorden. Wethouder Nathan Stukker ziet dit als één van de inspanningen die ervoor moeten zorgen dat in Apeldoorn iedereen erbij hoort: “Alle activiteiten en voorzieningen in de ontmoetingsplekken dragen eraan bij dat mensen mee kunnen doen. Daarom zijn ze zo waardevol.”

Feestelijke activiteiten
Op www.apeldoorn.nl/komerbij zijn alle activiteiten van deze week verzameld. Let op: voor sommige activiteiten is aanmelden verplicht. De activiteiten zijn georganiseerd in het kader van de Week Tegen Eenzaamheid, omdat eenzaamheid aanpakken begint bij het leggen van contact.