zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Ontdek het koninklijk spoor van Apeldoorn met de nieuwe fietsroute Royal Ride

Foto: Apeldoorn partners

Vanaf deze week is er een nieuwe fietsbelevingsroute: Royal Ride. Kom met deze fietsroute van 12 kilometer alles te weten over het koninklijk spoor dat de Oranjes letterlijk en figuurlijk hebben achtergelaten in Apeldoorn. De route is te downloaden via de gratis Apeldoorn Stories app.

Over de Royal Ride
Wethouder Wim Willems, toerisme en recreatie gemeente Apeldoorn: “Dit jaar en volgend jaar staat Apeldoorn in het teken van royaal genieten. Met de heropening van Paleis Het Loo is dit hét moment om de koninklijke verhalen en royale belevenissen die Apeldoorn rijk is extra onder de aandacht te brengen. De fietsroute Royal Ride nodigt inwoners en bezoekers uit om op de fiets te stappen en actief het koninklijk verleden van Apeldoorn te ontdekken. Voor de fervent wandelaar is de route ook uitermate geschikt.”

De Royal Ride start vanaf het kunstwerk ‘De Kus’ op het Stationsplein van Apeldoorn. Na het scannen van het startpunt op het Stationsplein, wordt de bezoeker naar de stoppunten genavigeerd waar verhalen te beluisteren zijn via de mobiele telefoon. De route van 12 kilometer loopt deels langs de voormalige spoorlijn ‘Koningslijn’. Via verrassende tussenstops, bijzondere vergezichten en koninklijke haltes leidt de route naar Paleis Het Loo. Via de koninklijke Loolaan, waar vroeger de paardentram reed, eindigt de route in de binnenstad. Deze zomer is tevens het gratis buitenmuseum te bezoeken in de binnenstad dat in teken staat van ‘Koninklijk Apeldoorn’.

De fietstour is geschikt voor jong en oud. Een fietstelefoonhouder is noodzakelijk. Bij het startpunt van de route is de mogelijkheid tot het huren van een OV-fiets.

Over Apeldoorn Stories
De audio fietsroute Royal Ride is te downloaden via de Apeldoorn Stories app (beschikbaar in de Google Play en de Apple Store). In deze app zijn een aantal audioroutes over Apeldoorn gebundeld. Meer informatie is te vinden op: apeldoornstories.nl