donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Ontdek Apeldoorn eens vanaf de fiets

Foto: Pixabay

Het betere weer is in aantocht, en de schuldige hiervan is de lente welke weer is begonnen. De deuren kunnen weer open en de grote voorjaarsschoonmaak is in volle gang. Maar vergeet niet zo nu en dan ook te genieten, en midden in de natuur is de keuze makkelijk gemaakt.

De natuur ontmoet je niet vanuit de auto, dat doe je door erin te wandelen of te fietsen. En die laatste 2 zijn ook nog eens goed voor lichaam en geest. Wist je dat in 2017 er een totaal nieuw fietsknooppunten netwerk rondom Apeldoorn is aangelegd voor eindeloos fietsplezier.

Fiets bijvoorbeeld eens de Fietsroute Beken en Sprengen welke begint bij het parkeerterrein naast AH Van den Heuvel in Ugchelen. Fiets circa 20 kilometer langs bijvoorbeeld de grafheuvels en het Apeldoorns Kanaal. Zorg er wel voor dat je een goede fiets hebt. Een nieuwe transportfiets heren of dames is bijvoorbeeld ideaal om deze lange afstanden mee af te leggen.

Voor de geoefende fietser zou de ronde van Apeldoorn wel eens heel erg leuk kunnen zijn. De route van 56 kilometer die begint bij Transferium Het Leesten in Ugchelen brengt je onder andere langs de wenumse watermolen en kroondomein het Loo. En zo richting het einde van de route kom je ook nog eens lang halte Assel. Het is geen goed weer garantie, maar wel een heerlijk punt om even op adem te komen.

Een aantal van de fietsroutes zijn ook beschikbaar via de IVN Routes app. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple Store. Ook het downloaden van routes is gratis via de website https://www.uitinapeldoorn.nl/fietsen-langs-knooppunten .

Apeldoorn heeft zoveel moois te bieden, en als bewoner van deze prachtige gemeente wil je de schoonheid nog wel eens uit het oog verliezen. Spring (bij goed weer) op de fiets en herontdek de gemeente Apeldoorn eens vanaf een andere kant. Wij beloven dat je er geen spijt van zult krijgen.