woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Omnisport Apeldoorn viert uitbreiding met feestelijke openingsceremonie

Foto: Libema

Omnisport is maandag 11 oktober heropend met een feestelijke ceremonie. De Apeldoornse wethouders Nathan Stukker en Wim Willems gaven samen met journalist en presentator Erik Dijkstra en Olympische baanwielrenners Jeffrey Hoogland en Shanne Braspennicx aftrap van de heropening.  

De afgelopen maanden is er een nieuwe congresfaciliteit gerealiseerd en zijn de publieksruimten gerestyled in sportthema’s, inclusief sportbelijning op de vloeren en interieur-elementen die een link met sport hebben. Hierdoor kunnen er tot 400 personen plenair samenkomen naast de (top)sportactiviteiten die dagelijks in de multifunctionele sportaccommodatie plaatsvinden.

A-status
Omnisport is samen met de vele vergader- en congresfaciliteiten dé grootste topsportaccommodatie van Noord-Oost Nederland en de derde van heel Nederland.

Het is een van de weinige topsportlocaties in het land die is beloond met de A-status en het is de enige accommodatie in Nederland die geschikt is voor het organiseren van Wereld- en Europees kampioenschappen baanwielrennen. Ook op het gebied van atletiek en volleybal vinden hier wedstrijden plaats op het allerhoogste wereldniveau.

Omnisport is de trainingsbasis van Dynamo, de Nederlands Kampioen volleybal 2021 en het Nederlands baanwielrenteam. Olympisch kampioenen Shanne Braspennicx en Jeffrey Hoogland hebben de baan in Apeldoorn als thuisbasis.