zondag, september 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwsjaars orgelconcert door Evert van de Veen

Foto: Dorpskerk Beekbergen

Op zaterdag 14 januari a.s. zal Evert van de Veen een nieuwjaarsconcert verzorgen op het Schilling orgel in de Dorpskerk te Beekbergen. Evert van de Veen is sinds een paar maanden  organist in de Dorpskerk  van Beekbergen.

Evert van de Veen ontving orgellessen van o.a. John Propitius in de Oude kerk te Barneveld die hem voorbereidde op een studie  aan het Conservatorium. Vervolgens studeerde Evert het hoofdvak orgel bij Theo Teunissen aan het Utrechts conservatorium.

Evert heeft een uitgebreide lespraktijk van orgel en pianoleerlingen. Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk in zijn woonplaats Voorthuizen en aan de Hervormde kerk (PKN) te Putten en aan de Dorpskerk te Beekbergen. Het spelen van kerkdiensten, in het bijzonder de begeleiding van de samenzang, beschouwt hij als het mooiste aspect van zijn vak.

Als dirigent is hij werkzaam bij verschillende koren.

Er zijn CD’s van hem verschenen waarop hij orgels bespeelt in Nederland, maar ook in Duitsland, België en Frankrijk. Evert geeft jaarlijks vele orgelconcerten in Nederland Maar ook in het buitenland is hij geen onbekende. Zo gaf hij concerten in Duitsland, Hongarije, België en Australië.

Evert heeft voor het concert in Beekbergen een aantrekkelijk programma samengesteld met “voor ieder wat wils”. Zo kijkt hij terug naar het oude jaar met een bewerking over het lied “Uren, dagen, maanden, jaren” in een bewerking van Klaas Jan Mulder.  Maar hij kijkt ook vooruit naar net nieuwe jaar met bewerkingen van Feike Asma over “Wat de toekomst brengen moge” en “Wie maar de goede God laat zorgen”.  Van Klaas Jan Mulder zal ook een bewerking klinken over het lied “Wees mijn Leidsman, trouwe Heere” Evert zal ook composities spelen van o.a. Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Georg Phillip Telemann en Bram Bruin.

U wordt van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen. De entreeprijs bedraagt € 8,00.
Er kan contant of met pinpas worden afgerekend.
Het concert begint om 20.00 uur en de kerk is vanaf 19.30 uur geopend.