maandag, mei 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwe woningen Dovenetel opgeleverd

Foto: de Woonmensen

“Ik ben niet gewoon tevreden, ik ben superblij.” Die woorden sprak mevrouw Rozeboom toen we haar vroegen wat ze van haar nieuwe woning aan de Dovenetel vindt. Op het randje van 2020 werden de laatste nieuwbouwwoningen in Sluisoord opgeleverd en inmiddels hebben alle bewoners hun intrek genomen.

Op de plek waar vorig jaar nog 43 piramidewoningen stonden, staan inmiddels 52 superenergiezuinige huurwoningen. De oude woningen voldeden op verschillende punten niet meer, waardoor woningcorporatie de Woonmensen besloot de woningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw. De nieuwe woningen hebben allemaal twee slaapkamers, vloerverwarming en zonnepanelen. Hiermee is de wijk Sluisoord meteen een stuk groener geworden, want de woningen hebben allemaal minimaal energielabel A.

De belangstelling voor de nieuwe sociale huurwoningen was enorm. Voor 52 woningen dienden zich maar liefst 800 belangstellenden aan. Een van de gelukkigen was dus mevrouw Rozeboom: “Ik vind het helemaal geweldig om hier te wonen en mijn zoontje ook. Wij komen uit het centrum en hadden een bovenwoning. Hartstikke leuk, maar voor kinderen wel minder. Dit is helemaal geweldig. Mijn zoontje heeft meteen vriendjes in de buurt en het is gewoon een heerlijk huisje. Ik ben niet gewoon tevreden, ik ben superblij.”

Waar de woningen gereed zijn, wordt aan de omgeving nog druk gewerkt. De gemeente Apeldoorn geeft de omliggende openbare ruimte namelijk een flinke opknapbeurt. Dit doen ze samen met de buurtbewoners die meedenken en zelf plannen inbrengen. Op dit moment is aannemer Pannekoek volop aan het werk met de veranderingen in het wegdek, de fiets- en voetpaden en straks ook de lichtmasten en parkeerplaatsen. Dit werk wordt in etappes van zuid naar noord uitgevoerd en is naar verwachting eind april 2021 klaar. Later volgt de aanleg van het groen.